Menu

Punta Arenas

Meest zuidelijke stad van Chili. Hier komt men graag om te genieten van het landschap dat bestaat uit gletsjers, meren en fjorden. Punta Arenas is een gemeente in de Chileense provincie Magallanes. Punta Arenas telt ca. 135.000 inwoners.

Punta Arenas ligt in het zuidelijke puntje van Chili, bij de Straat Magellaan. Het is ook de 3e grootste stad van heel Patagonië. De naam Punta Arenas is afgeleid van het Spaanse Punta Arenosa (“Zanderige Punt”). De meeste inwoners van Punta Arenas zijn van Spaanse, Portugese, Kroatische, Britse of Scandinavische afkomst. In de Chileense zomer (januari en februari) komt men graag naar Punta Arenas om te genieten van het landschap dat bestaat uit gletsjers, meren en fjorden.

Jaarlijks komen zeer vele cruiseschepen in de haven Puntas Arenas. Het is de laaste stop voor de zeer avontuurlijk oversteek naar het indrukwekkende Antartica.

Bezienswaardigheden in Punta Arenas

  • Magdalena Island. Een eiland met veel pinguïns.
  • Museo Nao Victoria. Een museum met boten.
  • Magallanes National Reserve. Een natuurreservaat.
  • Kaap Forward. De vuurtoren met mooi uitzicht.
  • Cemetery of Punta Arenas. Een graftombe met monumenten.

Chili-punta-arenas-magdalena-eiland-pinguins   Chili-punta-arenas-zonsondergang-zee   Chili-punta-arenas-magallanes-national-reserve-bergen

Beste tijd voor een cruise naar Punta Arenas

De beste tijd om naar Punta Arenas te reizen is van januari t/m maart en in de maanden november en december.

Algemene informatie over Punta Arenas

Valuta 
De valuta in Punta Arenas, Chilli, is de Chileense peso.

Haveninformatie
Punta Arenas en Ushuaia zijn de twee vertrekhavens voor cruises naar Antarctica en de Falklands (Malvinas) die worden beheerd door Quark Expeditions (toonaangevend bedrijf voor poolreizigers).

chilli-punta-arenas-haven-map.png     chilli-punta-arenas-havenjpg.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
De typisch Chileense keuken bestaat uit guanaco of maïstaartjes. Het is zeker de moeite waard om dit te proeven als u in Chili bent.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan