Menu

Devil's Island

De strafkolonie van Cayenne, algemeen bekend als Duivelseiland ( le du Diable), was een Franse strafkolonie die meer dan 100 jaar opereerde, van 1852 tot 1953, op de Salvation Islands van Frans-Guyana. Geopend in 1852, ontving het systeem van de Duivelseilanden veroordeelden uit de gevangenis van St-Laurent-du-Maroni , die uit alle delen van het Tweede Franse Keizerrijk waren gedeporteerd . Het was berucht vanwege zowel de harde behandeling van gevangenen door het personeel als het tropische klimaat en de ziekten die bijdroegen tot een hoge mortaliteit.

Bezienswaardigheden in Devil’s Island

  • Oud gevangenis
  • Begraafplaatsen
  • Mooie natuur
  • Stranden

Beste tijd voor een cruise naar Devil’s Island

De beste reistijd voor Devil’s Island is in maart en juni t/m november, waarin je een warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Devil’s Island is 32°C in september en de laagste is 28°C in januari.

Algemene informatie over Devil’s Island

Valuta
De valuta in Devil’s Island, Frans Guyana is de Euro.

Haveninformatie
Schepen gaan voor anker voor de kust van Devil’s Island.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan