Menu

Roseau

Voor een lunch is het de moeite waard om de lokale keuken te proeven met natuurlijk veel vis en verse groenten waar het eiland zo rijk aan is. Of winkel heerlijk door de kleine shops voor de souvenirs. Roseau is het hoofdstadje van het eiland en er wonen ongeveer 16.000 mensen.

Doordat het toerisme een belangrijke inkomstenbron aan het worden is door o.a. de vele cruiseschepen die hier komen, zijn er dan ook vele winkeltjes en chique restaurantjes. Een groot contrast met de rest van het stadje wat puur Afro-Caribisch is. Fraai zijn de kleurige huizen deels van steen deels van hout gemaakt, met grote balkons.

Bezienswaardigheden in Roseau

  • Dominica Museum. Dit museum is een oude markt geweest uit 1810 en herbergt veel van de geologie, historie, archeologie en cultuur van Dominica. Het is gelegen in Bay Street. Op zondag gesloten.
  • Slavenmarkt. Achter het museum is de markt, die vroeger de slavenmarkt is geweest.

Dominica-roseau-huizen   Dominica-roseau-walvis-zee   Dominica-roseau-zee

Beste tijd voor een cruise naar Roseau

De beste reistijd voor Roseau, Dominica, is van januari t/m april.

Algemene informatie over Roseau

Valuta
De valuta in Roseau is de Oost-Caribische dollar.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren aan op een speciale pier in de buurt van het centrum. Het hoofdstadje Roseau ligt op loopafstand van de kade.

Roseau-haven-map.png   Dominica-roseau-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
In het stadje zijn vele mogelijkheden om te winkelen. Er is een grote variatie aan lokale producten; gemaakt van diverse soorten hout, kalebassen, etc. Enkele bekende winkels zijn: Woodstone Shopping Mall en Grand Bazaar.

Er zijn vele dure maar ook goedkope restaurantjes waar men dikwijls de lokale keuken kan proeven met natuurlijk veel vis en verse groenten van het eiland. Drink geen kraanwater, maar neem water uit flessen.

Voor het lokale vervoer kan men terecht bij de Old Market Plaza tussen West en East Bridge. Ook voor autoverhuur zijn er diverse kantoortjes met o.a. Budget autoverhuur.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan