Menu

Nuku Hiva

Nuku hiva is 1 van de Marquesas-eilanden in de Stille Oceaan. 1500 km ten noorden van Tahiti wordt beschouwd als een van de meest afgelegen gebied ter wereld. Alhoewel Nuka Hiva, in tegenstelling tot de andere eilanden van Frans Polynesië, geen koraalriffen of tropische witte stranden heeft is de natuur adembenemend mooi zoals de schitterende Hakaui vallei met de prachtige hoge waterval en hoge zeekliffen aan de oostkust van het eiland. Veel van de inwoners leven nog op traditionele wijze. Het eiland is rijk aan tempels en forten, zoals in het dorpje Taiohae aan de zuidkust. Archeologen zijn overal op het eiland bezig met onderzoek naar deze forten. U kunt een eiland tour met een 4WD maken. De weg is redelijk makkelijk te vinden, want er zijn maar twee wegen. Onderweg komt u zeker de indrukwekkende Marae’s tegen, de plaatsen waar vroeger offerceremonies werden gehouden. Nuka Hiva heeft de bereisde tourist absoluut veel te bieden!

Bezienswaardigheden in Nuku Hiva

  • Offerplaatsen Marae’s
  • Hakaui vallei
  • Kathedraal en fort in Taiohae
  • Eiland tour per 4WD

Frans-polynesië-nuku-hiva-boot-palmboom-zee   Frans-polynesië-nuku-hiva-zee-koraal-bergen   Frans-polynesië-nuku-hiva-bomen-weg

Beste tijd voor een cruise naar Nuku Hiva

De beste tijd om naar Nuku Hiva, Frans Polynesië, te reizen is van januari t/m april en van juni t/m december.

Algemene informatie over Nuku Hiva

Valuta
De valuta in Nuku Hiva is de CFP-frank.

Haveninformatie
De cruiseschepen gaan voor anker en de passagiers worden door middel van tenderbootjes aan wal gebracht.

Frans-polynesië-nuku-hiva-cruise-haven-map   Frans-polynesië-nuku-hiva-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Het vervoer buiten het dorpje Taiohae vindt plaats per helikopter of per boot, aangezien er nauwelijks wegen zijn op het eiland.

Het geven van fooien is zeer ongebruikelijk in geheel Frans-Polynesië en wordt niet altijd op prijs gesteld.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan