Menu

Rarotonga

Rarotonga is het hoofdeiland van de Cook Eilanden en tevens het enige bergachtige eiland van deze groep. Her en der ziet u plotseling steile rotspunten omhoog steken boven het dichte regenwoud.

Het eiland is helemaal omringd door een koraalrif en heeft een omtrek van 32 km. De meeste eilanden in de Pacific zijn atollen. Een atol bestaat uit een uitgedoofde vulkaan omringd door een koraalrif. Bij sommige atollen is de vulkaan in de zee gezakt en blijft alleen het koraalrif nog maar over. Op Rarotonga liggen de mooiste stranden aan de Muri lagune.

De steile bergtoppen en diepe valleien worden omgeven door koraalriffen, turquoise lagunes en paradijselijke, witte zandstranden. Vanaf de vlakke kust ligt het koraalrif op ongeveer 500 meter afstand. In de lagune en bij de koraalriffen kan goed kan worden gesnorkeld en gedoken. Tijdens een wandeling door het binnenland ziet u een weelderige vegetatie waar veel tropische vruchten in het wild groeien. Het binnenland verkent u op z’n best door er met een gids op uit te trekken. U ziet er plantages, kleurrijke tuinen en schilderachtige kerkjes.

In het hoofdplaats Avarua kunt u het museum en de kleurrijke markt bezoeken. Van mei tot oktober ziet u vaak walvissen zwemmen, vlak voor de kust. Elk uur rijdt om het eiland een bus, die stopt bij alle hotels en resorts.

Bezienswaardigheden in Rarotonga

  • Muri Beach
  • Te Vara Nui Village
  • Aroa Beach
  • Punanga Nui Market
  • Te Rua Manga
  • Muri Night markets
  • Spot Bultruggen

Cook-eilanden-rarotonga-strand-zee   Cook-eilanden-rarotonga-palmboom-zee   Cook-eilanden-rarotonga-zee-zonsondergang

Beste tijd voor een cruise naar Rarotonga

De beste reistijd voor de Cookeilanden is januari t/m maart. Met lekkere strandtemperaturen het hele jaar door hoeft u alleen om de regen heen te plannen.

Algemene informatie over Rarotonga

Valuta
Op de Cookeilanden wordt betaald met de Cookeilandse dollar (NZD) en de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD)

Haveninformatie
Er zijn 3 havens, Avarua, Avana en Avatiu, waarvan alleen de laatste van enige commerciële betekenis is. Het bedient een vloot van vissersvaartuigen en schepen tussen de eilanden. Vrachtschepen komen regelmatig aan vanuit Nieuw-Zeeland. Grote cruiseschepen moeten voor de kust voor anker gaan. Omdat cruiseschepen hier niet kunnen aanmeren, wordt u naar de noordkust geleid. Afhankelijk van de omstandigheden wordt u mogelijk aanbesteed aan de westkant van het eiland.

map_of_rarotonga   Cook-eilanden-rarotonga-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Rarotonga. De spectaculaire, zeer betaalbare vlucht over het eiland in een Cessna is een aanrader! € 56 p.p. voor half uur, minimum twee personen. Boeken bij Air Rarotonga op het vliegveld.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan