Menu

Mykonos

De hoge bergen die we op de meeste cycladen zien, maken hier plaats voor lage rotsachtige heuvels die samen met de betoverende stranden kenmerkend zijn voor het landschap van Mykonos. In de zomermaanden trekt een groot aantal toeristen van over de hele wereld naar Mykonos. Het nachtleven is bijzonder spectaculair te noemen.
Mykonos is precies zoals Griekenland altijd wordt weergegeven; witte huisjes, blauwe deuren en sfeervolle tavernes. Waar de vissersbootjes en de luxe jachten harmonisch naast elkaar liggen, ziet het er anders uit dan de meeste stadjes in de Egeïsche zee. Helderwitte kubus huizen met stenen zitbanken, houten blinden, deuren en felgekleurde balkons, kleine maar prachtige kerken, schilderachtige tavernes en winkels met folkloristische artikelen en kunstvoorwerpen sieren de straatjes van Mykonos stad of Chora. Koop voordat u de stad in gaat een “airmap” zodat u niet verdwaalt!

Bezienswaardigheden in Mykonos

  • Delos, UNESCO Erfgoed
  • Windmolens van Mykonos
  • Mykonos-stad of Chora
  • Kato Mili
  • Klooster van Panagia Tourliani
  • Ano Mera
  • Kerk van Panagia Paraportiani

Griekenland-mykonos-huis-wit   Griekenland-mykonos-klif-gebouwen   Griekenland-mykonos-zee-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Mykonos

De beste reistijd voor het eiland Mykonos in Griekenland is van mei t/m oktober, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur op Mykonos is 26°C in juli en de laagste is 14°C in januari.

Algemene informatie over Mykonos

Valuta
De valuta in Griekenland is de Euro.

Haveninformatie
De cruisehaven van Mykonos in Tourlos bedient alleen kleinere cruiseschepen. Grotere schepen gaan voor anker in de baai en de passagiers worden met boten aan wal gebracht. Het tenderdok van de cruisehaven van Mykonos bevindt zich in de oude haven. Het is op loopafstand van het stadscentrum.

De dichtstbijzijnde luchthaven ligt op 6 km van de cruisehaven van Mykonos en 3,5 km van de tenderhaven.

Mykonos-portmap   Mykonos-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Mykonos. Bezoek Chora, dit is zeker de moeite waard. Het is een kleine stad met witte molens, met wit gekalkte huisjes, felgekleurde balkons en schilderachtige winkeltjes.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan