Menu

Manaus

Manaus is een, in het regenwoud gelegen, moderne stad met architectonisch indrukwekkende gebouwen. Daarnaast is het de hoofdstad van de staat Amazonas in Brazilië. Het was vroeger niet meer dan een tentenkamp van waaruit op Indianen werd gejaagd voor de slavenhandel. In 1832 kreeg de nederzetting het statuut Vila en de naam Manaus, genoemd naar de Manaostam.
Manaus ligt op 1500 km van de monding van de Amazone waar de rivieren Solimões en Rio Negro samenvloeien om de Amazone te vormen.

Bezienswaardigheden in Manaus

  • Teatro Amazons. Een uit 1896 daterende neo-classistisch operagebouw.
  • Mercado Municipal. Een gietijzeren marktgebouw gebaseerd op de Parijse Les Halles, met zijn levendige vis- en groentemarkt.

brazilië-manaus-zonsondergang-jungle   brazilië-manaus-amazone-rivier-jungle   brazilië-manaus-zonsondergang-stad-uitzicht-gebouwen

Beste tijd voor een cruise naar Manaus

De beste tijd om naar Manaus, Brazilië, te gaan is van januari t/m maart en van mei t/m december.

Algemene informatie over Manaus

Valuta 
De valuta is de Braziliaanse real.

Haveninformatie
De meeste schepen meren aan, aan de pier van de haven. Deze ligt in de stad.

brazilie-manaus-haven-map.png  Brazilie-manaus-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Wat een prachtig natuurverschijnsel is, is de Encontro das Águas. Hier komen de witte en zwart rivier samen. Een tijdje blijven ze ongemengd naast elkaar stromen. Het is zeker de moeite waard om dit natuurverschijnsel te bekijken.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan