Menu

Lombok

Lombok is een Indonesisch eiland dat behoort tot de Kleine Soenda-eilanden. Het ligt in de Indische Oceaan ten oosten van Bali en ten westen van Soembawa. De hoofdstad is Mataram en ligt aan de westkant van het eiland. Senggigi, halverwege Mataram en de Gili-. Lombok is wat kleiner dan Bali het is veel minder toeristisch.

Het eiland bestaat uit ruige beboste bergen die vaak tot aan de zee doorlopen. Rondom het hele eiland slingert zich een weg vol haarspeldbochten, die nog aangelegd is in de Nederlandse tijd. Het binnenland is ruig en onontwikkeld, terwijl op de vlakke en vruchtbare gedeelten van de kuststreek rijst, sojabonen, koffie, tabak, katoen, kaneel en vanille verbouwd worden.
De op twee na hoogste vulkaan van Indonesië, de Gunung Rinjani, bevindt zich op Lombok en is 3726 meter hoog.

Lombok wordt in het westen van Bali gescheiden door de Straat Lombok en in het oosten van Soembawa door de Straat Alas.
Voor de noordwestkust van Lombok liggen enkele tropische eilandjes. De belangrijkste zijn Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Het zijn populaire duik- en snorkelbestemmingen, omdat ze omringd zijn door koraalriffen met een grote verscheidenheid aan onderwaterdieren zoals haaien en talloze schildpadden.
Lombok ligt op de ‘grens’ van het Aziatische- en het Australische ecosysteem, de zogenaamde Wallacelijn. Daarom kent Lombok een grote verscheidenheid aan dieren waaronder apen, wilde runderen, vele hertensoorten (o.a. het merkwaardige muntjakhert), wilde zwijnen, wilde katten en talloze vogels, waaronder de Australische kuifkaketoe.

Bezienswaardigheden in Lombok

  • Tiu Kelep Waterfall
  • Lokale Sasak-dorpjes
  • Gunung Rinjani National Park
  • Vulkaan Rinjani
  • Lokale markt Ampenan
  • Bezoek de Gili-eilanden
  • Pink beach
  • Sembulan Vallei
  • Tanjung Aan, een mooi strand

Indonesie-lombok-waterval-natuur   Indonesie-lombok-boot-kinderen-strand-zee Indonesie-lombok-uitzicht-zee

Beste tijd voor een cruise naar Lombok

De beste reistijd voor Lombok in Indonesië is van mei t/m november, waarin je een warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Lombok is 29°C in januari en de laagste is 27°C in juni.

Algemene informatie over Lombok

Valuta
De valuta op Lombok, Indonesië is de Rupiah (IDR).

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen naar het eiland Lombok meren aan in de haven van Lembar, de haven aan de zuidwestkust van het eiland. Grotere schepen gaan voor anker in de haven en hun passagiers worden via de tenderboten van het schip naar de werven vervoerd.

Indonesie-lombok-cruise-haven-map

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Lombok. Lombok heeft veel verschillende bezienswaardigheden. U kunt een tour boeken richting al deze bezienswaardigheden, maar dat kan best prijzig worden. U kunt beter een brommer buren en zelf op avontuur gaan. Het is een van de beste manieren om het eiland te verkennen. Zeker ook, omdat het openbaar vervoer onbetrouwbaar is.

Een andere echte aanrader is om de vulkaan Rinjani te beklimmen. Het is een hele tocht maar de moeite waard!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan