Menu

Chuuk Lagoon

Chuuk Lagoon is een Atol in de centrale stille oceaan en maakt deel uit van de Federale Staten van Micronesië. Weno city is de hoofdstad van het atol en de grootste stad in de FSM. De stad heeft 14.000 inwoners. Chuuk Lagoon was tijdens de Tweede Wereldoorlog de belangrijkste marinebasis van het Japanse Keizerrijk in het theater in de Stille Zuidzee. Het was de locatie van een grote Amerikaanse aanval tijdens Operatie Hailstone in februari 1944, en Operatie Inmate, een kleine aanval uitgevoerd door Britse en Canadese troepen in juni 1945.

Bezienswaardigheden in Chuuk Lagoon

  • Duiken
  • Weno city
  • Kuop Atoll
  • Stranden

   

Beste tijd voor een cruise naar Chuuk Lagoon

De beste reistijd voor de regio Chuuk in Micronesia is in januari en februari en april t/m oktober, waarin je een warme temperatuur hebt en weinig tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Chuuk is 29°C in januari en de laagste is 28°C in februari.

Algemene informatie over Chuuk Lagoon

Valuta
De valuta in Chuuk Lagoon is de Micronesische dollar.

Haveninformatie
Schepen gaan voor anker bij de Chuuk Lagoon.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan