Menu

Kushiro

Een cruise naar Kushiro is een kennismaking met de Japanse cultuur. De havenstad kijkt uit op de Stille Oceaan en ligt in het zuidoosten van Hokkaido. Ondanks de omvang en het aantal inwoners, is de omgeving van de stad landelijk gebleven en is het openbaar vervoer schaars. De stad heeft een lang en smal centrum en Kushiro Fishermen’s Wharf MOO is dé plek waar u kunt winkelen of een lekker Japans gerecht kunt proeven. Er is altijd wel iets te beleven in deze levendige stad.

Ten noorden van Kushiro ligt het grootste moerasland van Japan, Kushiro Marsh, en staat geregistreerd als nationaal park. In dit park kunt u het hele jaar de bijzondere en beschermde Japanse kraanvogel spotten. En natuurlijk mag u tijdens deze cruisevakantie de Japanse sushi niet missen!

Bezienswaardigheden in Kushiro

  • Kushiro City Museum, gevestigd in een gebouw met bijzondere architectuur; er wordt gezegd dat het een kraanvogel voorstelt die zijn vleugels spreidt.
  • Fisherman’s Wharf MOO, de levendige vissershaven met een bruisende marktplaats, winkels en tientallen restaurants.
  • Nusamai Bridge, naast de Fisherman’s Wharf gelegen en wordt gezien als een van de mooiste bruggen op Hokkaido met een romantische sfeer
  • Lake Harutori, het grootste meer van Japan binnen een stad, een ideale plek om lekker te relaxen.
  • Kushiro Zoo
  • Kushiro City Marsh Observatie, een schitterend uitzicht over de bosrijke omgeving van de stad.

Japan-Kushiro-cruise-haven-uitzicht   Japan-Kushiro-cruise-haven-uitzicht stad   Japan-kushiro-brug-nacht

Beste tijd voor een cruise naar Kushiro

De beste tijd om naar Kushiro, Japan, te gaan is van juni t/m september.

Algemene informatie over Kushiro

Valuta
De valuta in Kushiro is de Japanse yen.

Haveninformatie
De grotere cruiseschepen die niet kunnen aanmeren in Kushiro meren aan bij de 4de werf in het westelijke gebied.

japan-Kushiro-haven-map.jpg   japan-Kushiro-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Japan en Kushiro in het bijzonder, kent, behalve sushi, nog een aantal andere typische producten. Probeert u eens Kujirasuku, een koekje in donkere chocolade. In tegenstelling tot de naam en het logo, bevat dit koekje geen walvis.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan