Menu

Singapore

Stadstaten zijn tegenwoordig zeldzaam en er is er geen een zoals Singapore. De natie in Zuidoost Azië maakte in de 20e eeuw een sprong naar de moderne wereld. Het ultramoderne vervoersysteem en de bijzondere skyline worden nog steeds uitgebreid. Toch heeft het stedelijk plan van Singapore haar intieme wijken behouden, waar veel straten omzoomd worden door kleurrijke winkeltjes (in een type gebouw dat je alleen in delen van Azië vindt, met bedrijven op de begane grond en woonruimtes erboven). Voeg hier de mix van etnische groepen van de stad aan toe, vooral Maleisisch, Chinees en Indiaas, en je hebt een levendige culturele wereld waar een kosmopolitische, internationale gemeenschap op afkomt.

Het culinaire wereldje van Singapore is misschien wel een van de meest dynamische ter wereld en beslaat een variëteit van geliefde straatverkopers tot restaurants met een of meer Michelinsterren. Dit is al genoeg reden voor een bezoekje, net als de oneindige winkelmogelijkheden. Maar de stad barst ook van de musea van wereldklasse, waarvan er veel door beroemde architecten zijn ontworpen. Ook worden er veel grote internationale evenementen gehouden, zoals de Formula One Grand Prix. Toch is slechts de helft van het 720 vierkante km grote eiland ontwikkeld. Zo blijft er genoeg ruimte voor parken en open plekken zoals het Bukit Timah natuurreservaat, waar het oerbos nog steeds weelderig groeit.

Bezienswaardigheden in Singapore

  • Oude Moslimwijk
  • China Town
  • Little India , Serangoon Road
  • Koloniale City Hall
  • Expres Place Building
  • Merlion Park
  • Het klassieke Parliament House
  • Krokodillen boederij
  • Botanische tuinen

azie-singapore-chinatown  azie-singapore-marine bay sands  azie-singapore-tree garden

Beste tijd voor een cruise naar Singapore

De meeste Westelijke Middellandse Zee cruises vertrekken tussen april en oktober. Sommige rederijen varen hier het jaar rond.

Algemene informatie over Singapore

Valuta
De lokale munteenheid is de Singapore Dollar (SID / S$).

Haveninformatie
Uw cruise schip ligt aan het vrij nieuwe Singapore Cruise Center bij het World Trade Center, in de stad gelegen, tegenover Sentosa Island. Het is op ca. 2 km afstand van het centrum. Een taxi kost ca. 10 S$. Wanneer u met de stadsbus wilt gaan, dient u door het winkelcentrum te lopen, over de brug te gaan en vervolgens komt u bij de stadsbussen.

Singapore-portmap   azie-singapore-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Singapore. Wanneer u Singapore echt wilt leren kennen, dan is een tour met een gids altijd een goed idee. Zo leert u meteen allerlei leuke feitjes over de stad en kunt u al uw vragen stellen. Als Nederlander is een fietstour natuurlijk extra leuk. Spring op de fiets en ontdek de verschillende kanten van de stad met toffe stops en interessante verhalen van de gids.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan