Menu

Mumbai

Sinds ongeveer tien jaar is Mumbai de nieuwe naam voor Bombay. Met het Mani Bhavan (Ghandi Museum) of het Prince of Wales Museum als een van de vele bezienswaardigheden. Mumbai is de grootste stad in India met een bevolking van zo’n vijftien miljoen inwoners. Het duurt een halve dag om door de bebouwde kom heen het centrum te bereiken. Het verkeer is één grote chaos. Duizenden Indiërs fietsen overal waar ze maar kunnen. De meest prachtige riksja’s schieten aan u voorbij en natuurlijk wemelt het van de heilige koeien.

Bezienswaardigheden in Mumbai

  • Fort Mumbai. Het historische hart van Mumbai heeft een schat aan Indosaraceense en neogotische monumenten.
  • Malabar Hill. Dit is een exclusieve woonwijk, op een kaap die uitkijkt op het vooral ‘s avonds drukbezochte Chowpatty Beach. Op de zuidpunt ligt een heilige plek waarop de in 1715 herbouwde Walkesharwar-tempel staat en iets lager de Banganga-tank.
  • Mani Bhavan (Ghandi Museum). Het museum staat in een aantrekkelijke woonwijk waar Ghandi met tussenpozen heeft gewoond tussen 1917 en 1934.
  • National Gallery of Modern Art. Dit museum biedt een overzicht van de Indiase kunst van na de onafhankelijkheid, met de nadruk op de Progesisive Artists Group, waartoe Husain, Souza, Raza en Ara behoorden. De bovenverdiepingen completeren het beeld met sterk werk uit de jaren negentig en in het auditorium worden films vertoond.
  • Prince of Wales Museum. Dit imposante gebouw wordt omringd door tuinen en vormt het hoogtepunt van de bezienswaardigheden van Mumbai.
  • Elephanta. De tempelgrot van Elephanta ligt op iets minder dan een uur (9 km) per ‘luxe’-boot vanaf de Gateway of India. U ziet er het unieke beeld van Shiva in zijn drievoudige hoedanigheid.
  • Dhobi Ghats In de wirwar van de gemeentelijke dhobi ghats naast het Mahalakshmi-station werken ongeveer 4000 dhobi wallahs (wassers) in ploegendienst. Om 04.00 uur gaan ze aan het werk met de vuile was voor de stad, op door kanalen met elkaar verbonden terreintjes met lage muren. Daarachter stijgt stoom op uit schuurtjes waarin enorme vaten kokend water staan.
  • Een andere specialiteit van Mumbai zijn de 3500 tiffin wallahs die dagelijks meer dan 100.000 lunchpakketten verwerken. Deze worden opgehaald bij de plichtsgetrouwe vrouwen in de voorsteden, vervolgens per trein vervoerd en dan snel van de stations naar de bureaus van het kantoorpersoneel gebracht.

India-mumbai-brug-stad   India-mumbai-stad-mensen-gebouwen   India-mumbai-rivier-gebouwen

Beste tijd voor een cruise naar Mumbai

De beste reistijd voor Mumbai is van januari t/m mei en september t/m december.

Algemene informatie over Mumbai

Valuta
De valuta in Mumbai is de Indiaanse rupee.

Haveninformatie
Het schip ligt op een afstand van ca. 20 minuten lopen van de kade. Een taxi kost u ca. $3 tot $5. Spreek van te voren de prijs af, laat de chauffeur niet de meter gebruiken, want dan betaald u het vijf dubbele!

india-mumbai-haven-map.png   India-mumbai-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Etenswaren en traditionele producten zijn te koop op de Crawford Market, ten noorden van Mumbai Chhatrapati Shivaji. Daar pal tegenover ligt het labyrintische netwerk van stalletjes in Mangaldas Lane, met kurta’s (traditionele wijde tunieken), sari’s, sjaals en geborduurde stoffen. Hier vindt u ook de Jhaveri Bazar, vaak bezocht door aanstaande bruiden, vol fonkelnieuwe sieraden. Antiek en stoffige rommel zijn de specialiteit van de legendarische Chor Bazar aan de Maulana Shaukat Ali Road. De Chor-bazaar is een echte Indiase bazaar met prachtige oude deuren en koloniale meubelen.

De officiële taxi’s zijn geelzwart. Onderhandelen over de prijs is noodzakelijk. Motorriksja’s zijn er in de voorsteden. Rond het Taj Mahal Hotel en over de Marine Drive rijden door paarden getrokken rijtuigen; onderhandel goed over de prijs! Met de ferry boot kunt u vanaf de Gateway of India naar Alibaug varen. Het is een uur varen en de stranden en vissersdorpjes zijn er als in Goa. Voor als u de drukte van Mumbai wilt ontvluchten.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan