Menu

Progreso

Progreso is een havenstad in de Mexicaanse deelstaat Yucatán. Motul is de hoofdplaats van de gemeente Progreso en heeft ongeveer 35.519 inwoners (census 2005). Progreso is op de hoofdstad Mérida na de grootste stad van Yucatán. Progreso dient als haven voor Mérida, de twee steden zijn door een snelweg met elkaar verbonden. De stad werd pas gesticht in 1856 in opdracht van president Ignacio Comonfort. In de negentiende eeuw was Progreso een van de belangrijkste havens van Mexico, toen het gebruikt werd voor de uitvoer van sisal. Tegenwoordig wordt de haven van Progreso vooral aangedaan door cruiseschepen. De stranden van Progreso zijn een populaire bestemming voor welgestelden uit Mérida en buitenlandse toeristen.

Yucatan was vroeger het grondgebied van de Maya’s, één van de boeiendste beschavingen die Amerika gekend heeft. Er zijn tot nu toe meer dan 1600 archeologische vindplaatsen blootgelegd en men verwacht dat er nog vele plaatsen in de ondoordringbare regenwouden verborgen liggen. De oude gebruiken en rituelen worden nog steeds door de afstammelingen van de Maya’s in ere gehouden. Deze leven voornamelijk in kleine dorpjes waar zij maïs, groenten en citrusvruchten verbouwen.

Bezienswaardigheden in Progreso

  • Tulum. De archeologische vindplaats Tulum ligt schitterend op een klip, 12 meter boven het witte Caribische strand, zo’n 130 km ten zuiden van Cancún. De plaats dateert uit de postklassieke periode van de Maya’s en werd pas rond het jaar 1000 gesticht.
  • Chichén Itzá. Het grootste ceremonieel centrum in Yucatan uit de Maya-tijd omvat ca. 6 km² en telt zo’n 20 tot 30 bouwwerken die een goed beeld geven van de fascinerende Maya cultuur.
  • Xel-Ha. Dit is een schitterende lagune gelegen in een nationaal park, een heerlijke plaats om te zwemmen en te ontspannen. Er zijn kleedkamers aanwezig. Hier kunt u ook, tegen betaling, met dolfijnen zwemmen.

Mexico-progreso-waterval-natuur   Mexico-progreso-tulum-quintana-roo-tempel-maya   Mexico-progreso-tulum-strand

Beste tijd voor een cruise naar Progreso

De beste tijd om naar Progreso, Mexico, te gaan is heel het jaar door.

Algemene informatie over Progreso

Valuta
De valuta in Progreso is de Mexicaanse peso.

Haveninformatie
Cruise Terminal Remota werd ingehuldigd in 1989. Op loopafstand van de pier is er een openbaar strand met bars en restaurants.

Een van de meest populaire excursies aan wal is de “Progreso Sightseeing Tour”. Deze toeristenbuslijn rijdt door de hele stad en vertrekt vanaf de openluchtmarkt voor kunstnijverheid (waar de gratis pendelbus cruisetoeristen afzet). De tourbusdienst rijdt elke 10 minuten.

mexico-progreso-haven-map.png   mexico-Progreso-haven.jpgOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan