Menu

Hiroshima

Hiroshima is een Japanse havenstad in de gelijknamige prefectuur in het zuidwesten van het Japanse hoofdeiland Honshu.

De stad ligt op de plaats waar de rivier Ota uitmondt in de Japanse Binnenzee. Op 1 februari 2008 had Hiroshima een geschatte bevolking van 1.163.875 inwoners. De bevolkingsdichtheid bedroeg 1290 personen per vierkante kilometer.

Hiroshima is na de Tweede Wereldoorlog herbouwd en werd op initiatief van burgemeester Shinzo Hamai door het Japanse parlement uitgeroepen tot Stad van de Vrede. Het stadsbestuur ijvert voor vrede in het algemeen en voor de wereldwijde afschaffing van kernwapens in het bijzonder. In 1994 was de stad gastheer voor de Aziatische Spelen, en in 1998 werd het Hiroshima Vredesinstituut opgericht.

Bezienswaardigheden in Hiroshima

  • Peace Memorial Park
  • A-Bomb dome
  • Orizuru Tower. Een nieuwe aanwinst voor de stad is de Hiroshima Orizuru Tower, een 50 meter hoge toren en een prominente landmark in de stad.
  • Hiroshima Castle
  • Miyajima. Vanuit Hiroshima kun je de ferry nemen naar het eiland Miyajima, een van de meest iconische plekken van het land.
  • Berg Misen
  • Shukkei-en Japanse tuin

Japan-hiroshima-meer   Japan-hiroshima-gebouwen   Japan-hiroshima-architectuur-tempel

Beste tijd voor een cruise naar Hiroshima

De ideale maanden om naar Hiroshima, Japan, te reizen zijn april, mei, september en oktober.

Algemene informatie over Hiroshima

Valuta
De valuta in Japan is de Japanse Yen.

Haveninformatie
De nieuwe cruiseterminal van de haven van Hiroshima bevindt zich in een industriegebied, ongeveer 3 km van het stadscentrum. Deze scheepsdokwerf (genaamd Ujina Foreign Trade Wharf) heeft een lengte van 280 m en maakt schepen met een maximale diepgang van 10 m mogelijk. Het dok is gunstig gelegen nabij vele populaire toeristische trekpleisters, waaronder de Itsukushima-schrijn en de atoombomkoepel. De tweede (nieuwste en grotere) kade van de cruiseterminal heet Itsukaichi Wharf (ingehuldigd in 2014).

De cruiseterminal heeft een speciaal toeristisch informatiecentrum waar informatie en kaarten in vreemde talen worden verstrekt. Andere voorzieningen en diensten die beschikbaar zijn voor passagiers op de terminal zijn onder meer gratis wifi, een wisselkantoor, pendelbussen en een taxistandplaats.

Japan-hiroshima-cruise-haven-map   Hiroshima-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Hiroshima. De Hiroden is een ouderwetse tram die door Hiroshima rijdt en die je de mogelijkheid geeft om de stad op een andere manier te ontdekken. Er zijn verschillende Hiroden, omdat Hiroshima oude trams uit andere steden koopt om ze hier nog te laten rijden. Hiroshima wordt dan ook wel het ‘Bewegende Tram Museum’ genoemd.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan