Menu

Yakushima

Yakushima behoort tot de Osumi-eilanden van Japan en heeft een oppervalkte van ongeveer 505Km2. Het eiland heeft een inwonersaantal van ongeveer 13.500. Het eiland staat bekend om zijn talrijke bergentoppen van meer dan 1.000 meter hoog en de heetwaterbronnen. De bomen in de bossen van Yakushima zijn meer dan 1.000 jaar oud en de Jomosugi yakusagi wordt op een leeftijd van ongeveer 7.000 jaar geschat. Het oerwoud kan bewonderd worden vanaf de goed aangelegde en gemarkeerde wandelpaden.

Wat Yakushima uniek maakt, zijn de vele bergen op een erg klein eilandje. Veel van deze bergen zijn te beklimmen, waarvan sommigen over een duidelijk wandelpad beschikken en anderen lastiger te bereiken zijn. Dan is ervaring noodzakelijk.

Bezienswaardigheden in Yakushima

  • Er zijn maar liefst 1.400 plantsoorten op dit eiland te vinden. Daarnaast zijn er 150 vogelsoorten, 7.000 Yaku apen, 7.000 Yakushika herten en diverse slangen.
  • Heetwaterbronnen
  • Watervallen
  • Diverse musea die zich richten op de natuur of de historie en cultuur van het eiland
  • Yakushima heeft indrukwekkende tuinen, zoals de Fruit Garden. Hier loop je tussen honderden fruitplanten.

Japan-Yakushima-Yaku apen-oerwoud   Japan-Yakushima-Yaku apen-oerwoud-watervallen   Yakushima Oerwoud wandelen

Beste tijd voor een cruise naar Yakushima

De beste reistijd voor Yakushima in Japan is in april, mei en juli t/m november, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en weinig tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur op Yakushima is 29°C in augustus en de laagste is 15°C in januari.

Algemene informatie over Yakushima

Valuta
De valuta in Yakushima, Japan, is de Japanse Yen.

Haveninformatie
Cruiseschepen in Yakushima kunnen bij twee havens aanmeren, namelijk in de havens Miyanoura en Anbo.

Japan-Yakushima-cruise-haven-map   Japan-Yakushima-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Wanneer je naar Yakushim gaat, raden wij u aan om regenkleding mee te nemen. Dit is namelijk de natste plaats in Japan. Door de vele regen is er op Yakhushima veel water te vinden, zo ook in de vorm van watervallen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan