Menu

Okinawa

Het Japanse Okinawa mag met recht een bijzonder eiland genoemd worden. De naam Okinawa betekent ‘touw naar open zee’ vanwege de langerektheid van het eiland. De inwoners hebben hun eigen levensstijl en spreken zelfs een eigen taal, die afgeleid is van het Japans. Het zachte klimaat zorgt voor een unieke flora en fauna. Inwoners van dit eiland hebben de hoogste gemiddelde leeftijd ter wereld. Voeding, levensstijl en schone lucht zijn de voornaamste redenen voor het optimaal gezond zijn van de eilandbewoners.

Bezienswaardigheden in Okinawa

  • Shuri Castle
  • Iriomote, avontuurlijk eiland met dichte jungle
  • Emerald Beach
  • Druipsteengrot van Gyokusendo
  • Kaap Chinen
  • Cactustuin in het park Himeyuri
  • Quasi National Park Okinawa Seaside

Japan-okinawa-strand-zee   Japan-okinawa-tuin-groen-bloemen-planten   Japan-okinawa-gebouw

Beste tijd voor een cruise naar Okinawa

De beste reistijd om Okinawa te bezoeken is tijdens de lente of herfst. Zo omzeilt u het tyfoon seizoen en heeft u prachtig weer aangezien de temperatuur bijna nooit onder de 20 graden uitkomt.

Algemene informatie over Okinawa

Valuta
De valuta in Japan is de Japanse Yen.

Haveninformatie
Cruiseschepen in Naha meren aan bij ligplaats 8. De dichtstbijzijnde luchthaven van de cruisehaven ligt ongeveer 4 km ten westen van het centrum (stadhuis), of 10 minuten rijden met de auto. Het dichtstbijzijnde treinstation van de cruiseterminal (Kencho-mae) ligt op 15 minuten loopafstand.

Okinawa-portmap   Okinawa-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Okinawa. De Tadake Falls liggen midden in de jungle in Noord Okinawa. Via een wandeling door de jungle komt u bij deze indrukwekkende watervallen. De watervallen zijn niet alleen mooi, er is ook van alles te doen zoals rivier trekkingen, waterglijbanen, zwemmen en touw klimmen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan