Menu

Mangalore

Mangalore is een van de belangrijkste havensteden aan de westkust van India. Het is de op drie na grootste stad van Karnataka en is de hoofdstad van het district Dakshina Kannada in het uiterste zuidwesten van Karnataka. De stad is vernoemd naar een tempel in de stad die gewijd is aan de hindoeïstische godin Mangaladevi. De naam Mangalore is een verengelsde versie van Mangaluru, de naam van de stad in de plaatselijke taal Kannada. In 2006 kondigde de deelstaatregering aan dat de Engelstalige naam van de stad waarschijnlijk veranderd zal worden in Mangalooru of Mangaluru.

De stad werd geregeerd door verschillende Indiase dynastieën tot de Portugezen de stad en het omliggende gebied in 1520 innamen. In 1695 werd de stad platgebrand door de Arabieren als straf voor Portugese handelsrestricties. Hyder Ali, heerser van Mysore, veroverde Mangalore in 1763. De stad bleef onder de heerschappij van Mysore tot de Britten tussen 1768 en 1794 de macht overnamen. Hyder Alis zoon Tipu Sultan heroverde het gebied weer, maar na zijn nederlaag tegen de Britten in 1799 viel de stad nogmaals in Britse handen. De stad was onderdeel van Brits-Indië tot de onafhankelijkheid van India in 1947. In 1956 ging de stad op in de deelstaat Karnataka.

Bezienswaardigheden

  • De Manjunatha-tempel is beroemd om zijn bronzen beeld van Lokeshvara.
  • Kudroli Gokarnath temple.
  • St. Aloysius Chapel.
  • Mangaladevi temple.
  • Kasteel Shri Durgaparameshwari temple.

India-mangalore-zonsondergang-zee       India-mangalore-vrouw-kleding       India-mangalore-gebouw-architectuur

Beste tijd
De beste tijd om naar Mangalore, India, te gaan is van januari t/m mei en van oktober t/m december.

Valuta
De valuta in Mangalore is de Indiase roepie.

Haveninformatie
Port Mangalore is omgeven door palmbomen en bevat ook de overblijfselen van Tippu Sultan (marinehaven). Het fort werd voor het eerst genoemd in de 14e eeuw als een van de belangrijkste forten van het land. Later werd Mangalore een belangrijke entrepot (belangrijkste import- / exporthaven) tijdens het koninkrijk Mysore (1399-1950). Op de Gurupura-rivier en de NNetravati-rivier worden boottochten naar het platteland aangeboden.

india-mangalore-haven-map.png       India-mangalore-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Het eten in Zuid-India staat bekend om de zeevruchten. Probeer een keer een echte delicatesse zoals de dosa-pannenkoek.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan