Menu

Surabaya (Java)

Surabaya is de hoofdstad van Oost-Java en is de belangrijkste havenstad. De stad is gesticht in 1293 door Raden Wijaya. De naam is tot stand gekomen door een verhaal. Er zouden een haai (Sura) en een krokodil (Baya) in een gevecht zijn geweest op die plek. Doordat de stad op die plek ligt nu hebben ze de stad Surabaya genoemd. In 1995 vierde de stad haar 700-jarig bestaan.

Bezienswaardigheden in Surabaya

  • Surabaya Submarine Monument. Een monument dat de geschiedenis dateert.
  • Carnival Park Surabaya. Voor ‘s avonds leuk met alle lichten.
  • Ciputra Waterpark. Een leuk waterpark voor echt water fun.
  • Suramadubrug. Deze 5,4 kilometer lange brug is een weerzinwekkend gezicht. Het is de eerste brug die over de straat van Madoera gaat.

Indonesie-Java-Surabaya-monument   Indonesie-Java-Surabaya-brug   Indonesie-Java-Surabaya-paleis-gebouw

Beste tijd voor een cruise naar Surabaya

De beste reistijd voor Surabaya, Indonesië, is van mei t/m november.

Algemene informatie over Surabaya

Valuta
De valuta in Surabaya, Indonesië, is de Indonesiesche Rupiah.

Haveninformatie 
Surabaya Port Tanjung Perak biedt een maximale diepgang van 14 m en heeft een speciale cruiseterminal. Schepen meren aan in Tanjung Perak (industriegebied van de stad). Passagiersvervoer naar de stad is mogelijk met taxi’s of met een cruisemaatschappij, voorzien van bus shuttles.

indonesie-surabaya-haven-map.jpg   indonesie-surabaya-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
De foodmarket ligt op 10 kilometer van het centrum van Surabaya gelegen. Op het terrein van het Pakuwon Food Festival vindt u allerlei eetkraampjes. Een gedeelte is overdekt, maar er is ook een open gedeelte met allerlei gekleurde foodtrucks.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan