Menu

Ho Chi Minh City

Het voormalige Saigon, heel indrukwekkend, waar u meerdere bezichtigingen kunt maken of de sfeer kunt proeven op de Centrale markt ‘Ben Thanh’. Ho Chi Minh Stad, ooit een kleine Cambodjaanse haven, Prey Nokor genaamd (‘Stad in het Bos’), waar jonken en sampans aankwamen uit het Khmerkoninkrijk, dat toen de Mekong Delta en het huidige Saigon omvatte. De stad kreeg haar naam in 1674, toen het fort werd veroverd. Prey Nokor werd toen Saigon, wat betekent ‘hout van de kapokboom’, vanwege het grote aantal kapokbomen in de streek.

Pas toen de Amerikanen in 1975 de stad verlieten werd de stad officieel hernoemd. De nieuwe naam is echter nog steeds niet ingeburgerd. Ook nu nog heet de lokale krant de ‘Saigon’ en het favoriete bier is ‘Saigon Export’. De stad werd ooit het Parijs van het Oosten genoemd vanwege haar Europese architectuur, maar helaas is het Saigon van nu een trieste en verlopen stad, welke meer op Yagon lijkt dan Europees. De oude Amerikaanse Ambassade is nu een herberg voor werkers in de Petroleum industrie en ziet er afgeleefd uit.

Toch is er hoop op een betere toekomst, de inwoners zijn vriendelijk en koesteren ondanks de geschiedenis geen wrok tegen de Amerikanen. Het is een drukke stad, waar het verkeer van alle kanten lijkt te komen, dus kijk heel goed uit voordat u de straat oversteekt!

De communistische overwinning in april 1975 leidde niet tot een bloedbad, zoals de Rode Khmer dat in Phom Phenh (Cambodja) hadden aangericht. Wel werden de meeste regeringsambtenaren en legerofficieren van het vroegere bewind op staande voet naar heropvoedingskampen gestuurd, de ‘Vietnamese goelags’, waarvan vele nooit terugkeerden. De stad kwam terecht in een rigoreus collectivisme. Zoals dat na een goede revolutie gebruikelijk is, moest de verslagen hoofdstad zich plooien naar de onbuigzame regels van het Noordvietnamese bureaucratische socialisme.

Bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

  • Presidentieel Paleis. Nu een modern administratief centrum, bekend als ‘Paleis van de Hereniging’.
  • Museum van de Oorlogsmisdaden tegen Vietnam (Vo Van Tan 28). Ooit bekend als het Museum van de Amerikaanse Oorlogsmisdaden, dit museum is het meest bezochte museum van Saigon. Vele foto’s, bommen, wapens en documenten laten ons zien hoe verschrikkelijk oorlog is.
  • Notre Dame Kathedraal. Deze imposante katholieke kerk werd ontworpen door de architect Bouvard en in 1883 gebouwd van rode baksteen en graniet, vlakbij vindt u de TO (‘vrijheidsstraat’). Dit is het oude ‘Red-light’ District, wat gerestaureerd werd voor de film ‘Goodmorning Vietnam’. In de straat vindt u nu talrijke souvenirwinkels met lakwerk en zijde.
  • Centrale markt ‘Ben Thanh Markt’. Ooit het Centraal station, maar vandaag de dag de grootste en meest populaire markt van de ca. 35 markten in de stad. U vindt hier de meest uiteenlopende artikelen, variëren van Japanse tv’s tot Franse parfums. Ook zult u kleine replica’s van auto’s, video’s en andere luxe artikelen kunnen kopen.
  • Vinh Nghiem Pagode. Gebouwd in 1967 door de plaatselijke Boeddhist Associatie. Deze tempel in moderne Japanse stijl is een van de grootste en meest indrukwekkende in de stad.
  • De Nguyen Hue – Boulevard- het stadhuis De Champs-Elysees van Saigon. Deze 750 meter lange en 70 meter brede boulevard loopt van het stadhuis naar de rivier.
  • Cholon – Chinatown. Een voorstad van Saigon, een soort Chinatown op ca. 5 km van het centrum.

Vietnam-ho-chi-minh-city-stad-nacht-verlichting   Vietnam-ho-chi-minh-city-rivier-boot   Vietnam-ho-chi-minh-city-straat

Beste tijd voor een cruise naar Ho Chi Minh City

De beste tijd om naar Ho Chi Minh City, Vietnam, te reizen is van januari t/m september.

Algemene informatie over Ho Chi Minh City

Valuta
De valuta in Ho Chi Minh City is de Vietnamese dong.

Haveninformatie
Zeegaande cruiseschepen naar Saigon (Ho Chi Minh City) meren aan in Port Phu My. Toeristische rivierboten meren aan in het centrum van Saigon.
Veel rederijen bieden een shuttlebusservice aan van het schip naar het centrum.

Mocht u echt avontuurlijk (en goedkoop, ca. $ 5,- per dag) willen zijn, huur dan een fiets. Controleer echter wel of de remmen werken en pas héél goed op, het verkeer is echt een gekkenboel!

Mocht u het liever wat rustiger aandoen, taxi’s staan gereed bij de havenpoort.

vietnam-ho-chi-minh-city-stad-haven-map.png   Vietnam-ho-chi-minh-city-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Vietnamese specialiteiten zijn: met parelmoer ingelegd zwart lak houtwerk, zijde, en sieraden van verschillende materialen. Typisch Vietnamees zijn de Ao dai, de nationale vrouwen klederdracht en de Non la, het nationale hoofddeksel van dit land. Op markten en in veel winkels kunt u afdingen op de prijs. In staatswinkels wordt een vaste prijs gehanteerd.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan