Menu

Alor Island

Alor Island is een van de vele eilanden van Indonesië. Het eiland is onderdeel van de Alor-archipel en heeft een ruig en vulkanisch landschap. Er wonen ongeveer 140.000 mensen. Dit eiland wordt nog door weinig toeristen bezocht. Volgens duikers is de onderwaterwereld bij Alor een van de mooiste van heel Indonesië.

De bevolking van het eiland leeft voornamelijk van het verbouwen van vanille, tamarindes en noten. Daarnaast leven veel bewoners nog door te jagen op verschillende dieren.

Bezienswaardigheden in Alor Island

  • Vulkanen
  • Koraalriffen
  • Kalabahi
  • Takpala
  • Marktjes

Indonesie-Alor-island-panorama view   Indonesie-Alor-island-Vissen   Indonesie-Alor-Island-Vissen 2

Beste tijd voor een cruise naar Alor Island

De beste reistijd voor Alor Island, Indonesië, is van april t/m oktober. In deze maanden is er de warmste temperatuur en valt er amper tot middelmatige neerslag.

Algemene informatie over Alor Island

Valuta
De valuta in Alor Island is de Indonesische roepia (IDR).

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Pulau Alor Island leggen aan (anker) in Kalabahi – havenstad aan de westkust. Twee veerboten bieden wekelijkse haltes aan in Kalabahi.

Indonesie-Alor-island-Plattegrond   Indonesie-Alor-Island-HavenOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan