Menu

Phuket

Phuket of de “Parel van het Zuiden” is vooral beroemd om de prachtige zandstranden. Aan de kust is de toeristenindustrie dan ook geconcentreerd. Maar het eiland is groot genoeg voor andere activiteiten dan zon, zee, strand, disco’s en ander westers vertier. Phuket is een van de belangrijkste toeristenattracties. Dat geldt zeker na de tsunami (vloedgolf), die Phuket trof op 26 december 2004. Al in de 19de eeuw was Phuket een belangrijke handelspost. De handelshuizen in koloniale stijl met Chinese en Portugese invloeden getuigen daar nog van. Het levendige Phuket-town is zonder meer een bezoekje waard.

Dit eiland heeft veel fraais te bieden: prachtig natuurschoon, kokosnoot- en rubberplantages, uitgebreide watersportmogelijkheden en pittoreske dorpjes.
De meeste toeristen komen voor de stranden. Wat dat betreft is Phuket een duurdere bestemming dan de meeste andere Thaise eilanden. Er zijn talloze resorts in het hogere marktsegment. Dat komt vooral doordat Phuket ook onder Aziaten populair is. Die laten graag zien dat ze zich een luxe vakantie kunnen veroorloven. Naast luieren op het strand kun je snorkelen, duiken en genieten van de overvloed aan zeevruchten. Het binnenland van Phuket is zeer gevarieerd: uitgestrekte plantages, steile rotsen en zelfs een stukje maagdelijk regenwoud in het nationale park Khao Phra Taew.

Het meest ontwikkelde toeristencentrum is Patong, ca 20 km van Phuket-stad, waar het oude vissersdorpje plaats heeft gemaakt voor hotels, restaurants en winkelgalerijen. Patong biedt een breed scala aan watersportfaciliteiten. Minder ontwikkeld dan Patong, en dus rustiger, zijn bijvoorbeeld de stranden van Kata en Karon.

Bezienswaardigheden in Phuket

 • Wat Chalong tempel. De belangrijkste boeddhatempel van het eiland ligt op 8 km afstand van Phuket-stad.
 • Wat Phra Thong. Achter Nai Yang Beach ligt de tempel met zijn beroemde, voor de helft ingegraven boeddhastandbeeld, dat door geheime krachten in de grond zou worden gehouden.
 • Khao Phra Kaeo Wildlife Park. Hier leven talrijke apen, wilde zwijnen en waarschijnlijk nog enkele wilde beren.
 • Khao Sok national park. Gelegen tussen Phuket en Surat Thani. Het 646 km² grote park heeft een prachtige jungle en kristal heldere rivieren.
 • De schilderachtige baai van Phang Nga. Hier kunt u een boottochtje maken inclusief een bezoek aan het dorpje Koh Panyi en Koh Khao Ping Gun, waar de James Bond film The man with the Golden Gun opgenomen is in 1974.
 • Ko Phi Phi. Het wondermooie, kleurrijke koraalrif in het glasheldere water is de bestemming voor duikers en snorkelaars.
 • Thai Cultural Village. Ten noorden van Phuket-stad ligt Thai Cultural Village. Het heeft een amfitheater met 500 zitplaatsen. U maakt er kennis met de verschillende Thaise culturele aspecten. Er zijn dansoptredens, thais boxen en u ziet olifanten aan het werk.
 • Het Gibbon Rehabilitation Project. Dit project bevindt zich in het natuurreservaat in het noordoosten op het eiland.
 • Parelkwekerij. In de wateren aan de oostkust houden verschillende parelkwekerijen hun deuren open voor bezoekers. De grootste kwekerij ligt op het eiland Naga Noi en wordt beheerd door de Japanse specialist-parelkweker Mikimoto. Hier is ook de grootste parel ter wereld gekweekt van 30 gram.
 • Phuket markt. Deze markt op Ranong Road is de drukste en kleurrijkste markt van de regio.
 • Zeezigeurners dorpjes. Ten oosten van Phuket-stad liggen langs de stranden Ko Siray, Ban Sapam en Rawai de dorpjes waar de vissers en parelduikers wonen.
 • Khao Rang. Deze berg, ten noordwesten van de stad, biedt u een mooi uitzicht op zowel Phuket-stad als het binnenland.
 • Phuket Marine Biology Center en aquarium. Gelegen aan de zuidkust en thuis van zeeschildpadden. Het centrum heeft meer dan 50.000 schildpadden groot gebracht en uitgezet.
 • Phuket FantaSea. Een kleine 10 minuten verwijderd van Patong Beach vindt u dit schitterende themapark welke u d.m.v. prachtige en spectaculaire shows kennis laat maken met oude Thaise tradities en legenden.

Thailand-phuket-straat-tuk-tuk   Thailand-phuket-zee-boot   Thailand-phuket-boten-strand

Beste tijd voor een cruise naar Phuket

De beste tijd om naar Phuket, Thailand, te gaan is van november t/m april.

Algemene informatie over Phuket

Valuta 
De valuta in Phuket is de Thaise baht.

Haveninrofmatie
Het schip zal voor anker gaan en tenderbootjes zullen u naar de kade brengen. De stad ligt op een afstand van ca. 10 km vanaf de pier. Er zijn taxi’s (tuk-tuk) aanwezig en tevens gaat er een shuttlebus van de kade naar de stad.

Thailand-phuket-haven-map.png   Thailand-phuket-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de echte duik liefhebbers zijn de koraalriffen bij Phuket en de Phi Phi-eilanden een ideale plek om te duiken. Behalve eigenaardige koralen kunnen duikers er ook witneushaaien, pijlstaartroggen en moeralen observeren. De huurprijs voor een uitrusting kost ca. 500 baht.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan