Menu

Split

Split is een mooie stad en gelegen in het zuiden van Kroatië in Dalmatie. De stad heeft een groot oud centrum, met een mooie boulevard. In het oude centrum zijn veel oude smalle straatjes en pleinen. In de hoofstraat van het oude centrum vindt u diverse terrassen en restaurantjes. Spilt is een stad die niet stil staat en altijd vooruit gaat, vandaar dat het nog steeds het centrum van de Dalmatische kust is gebleven. De vele monumenten in de stad tonen de invloeden van de verschillende perioden. Dit is ook de charme van deze stad. Ondanks haar ouderdom is deze grote stad altijd jong en levendig gebleven.

Bezienswaardigheden in Split

 • Tempel van Jupiter
 • Paleis van Diocletianus
 • Archeologisch Museum
 • Trogir (UNESCO)
 • Vestiging bij  Klis
 • De rivier Cetina biedt tal van wateractiviteiten
 • Eilandjes voor de kust, Hvar, Brac en Vis
 • Blauwe groten op het eilandje Bisevo
 • Pjaca plein
 • Marjan Natuurgebied
 • Bacvice strand
 • Sint-Domnius kathedraal

kroatie-split-haven-kerk  kroatie-split-kerk-oud gebouw-cultuur  kroatie-split-plein

Beste tijd voor een cruise naar Split

De maanden mei, juni en september gelden als beste reistijd voor een vakantie aan Split. Dat komt omdat de heetste maanden van het jaar, juli en augustus, vrij warm zijn voor een stedentrip. Met gemiddelde maximumtemperaturen die in de schaduw uitkomen rond de 30 graden, kun je je voorstellen dat het in de straten van Split best heet kan worden.

Algemene informatie over Split

Valuta
De valuta in Split, Kroatië, is de Kroatische Kuna.

Haveninformatie
De cruiseterminal van Split ligt op ongeveer 24 km van de luchthaven van Split. De loopafstand naar de oude stad is ongeveer 10 minuten. Kleinere cruiseschepen meren aan bij de veerbootterminal in de veerhaven van Split. De passagiersterminal serveert veerboten naar Hvar, Vrac, Slota en ook naar Italië (Ancona). Grotere cruiseschepen gaan voor anker in de haven en hun passagiers worden aan wal gebracht. Het station voor cruiseschepen ligt zelfs nog dichter bij de oude binnenstad dan de cruiseterminal. De passagiersterminal biedt niet veel faciliteiten, maar er zijn talloze cafés, banken en winkels aan de overkant van het belangrijkste dokgebied. Bij de pier is een taxistandplaats.

kroatie-split-cruise-haven-map  kroatie-split-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Split. Split is gelegen op een schiereiland en het beste kunt u dit bewonderen vanaf de Marjan berg. Een prachtig stadspark waar u mooie wandelingen kunt maken een panoramisch uitzicht hebt over de stad. In tegenstelling tot de Bell Tower is het uitzicht vanaf hier bewonderen helemaal gratis, maar u moet er wel een pittige wandeling voor maken via de trap die helemaal naar boven loopt.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan