Menu

Skagway

Skagway is een havenplaats gelegen in de staat Alaska (VS). Deze plaats werd gebouwd in 1897, tijdens de Klondike Goldrush. De plaats is bekend als plaats waar de goudzoekers aan land gingen, van criminelen en als startpunt van de White Pass & Yukon Route. De plaats wordt tegenwoordig voornamelijk bezocht door cruisetoeristen. Hierop is de plaats ook geheel op ingesteld. Het is de derde cruisehaven van Alaska.

Bezienswaardigheden

  • De overblijfselen van de Goldrush in 1897.
  • De natuur is zeer indrukwekkend.
  • Diverse musea, woningen en winkels zijn ingericht op de toerist.
  • Helikoptervlucht. Probeer een helikoptervlucht boven het indrukwekkende landschap te boeken.

alaska-skagway-geschiedenis-huizen-straat-berg       alaska-skagway-monument-locomotief       Alaska-skagway-waterval-natuur

Beste tijd
De beste tijd om naar Skagway, Alaska, te gaan is van juni t/m augustus.

Valuta
De valuta in  Skagway, Alaska, is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Skagway is een cruisehaven in Alaska, gelegen op het meest noordelijke punt van Inside Passage. De stad heeft ongeveer 1.000 inwoners en ligt in de smalle vlakte van de Skagway River (aan het begin van Lynn Canal).

    

Tip(s) van Captain Cruise
Trek meerdere laagjes aan qua kleding het kan koud zijn maar tijdens het wandelen soms weer warm.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan