Menu

Cruise naar Adak

Adak Island is één van de Aleoeten (Andreanof Islands-groep) in Alaska, VS. De havenstad Adak (ongeveer 400 inwoners) is het meest westelijke van de VS en het meest zuidelijke van Alaska. Het eiland heeft een lengte van 55 km, een breedte van 35 km, waarmee het het 25e grootste eiland van de VS is.

Adak Island werd duizenden jaren door het Aleut-volk bewoond. In de 18e eeuw bezochten Russische ontdekkingsreizigers voor het eerst het eiland, maar vestigden ze geen permanente nederzettingen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) nam het Japanse keizerlijke leger de controle over de Aleoeten Islands Attu en Kiska, van waaruit ze de Amerikaanse basis bij Dutch Harbor (Amaknak Island, Unalaska) bombardeerden. Als reactie hierop begonnen de VS een militaire campagne die de bouw van bases vereiste om operaties vanuit de westelijke Aleoeten te starten. Adak was het gekozen eiland om een ​​vliegveld te bouwen (tegenwoordig Adak Airport). Tijdens WO2 werd Adak Island bevolkt door ongeveer 6000 Amerikaanse militairen.

Bezienswaardigheden in Adak

  • Lake Betty. Hier is ook een waterval in de buurt.
  • Finger bay. Dit was vroeger een uitvalsbasis van de marine.
  • Adak national forest. Deze kleine groep bomen is bijzonder doordat er verder geen bomen zijn te vinden op Adak.
  • Adak Pet cementery. Hier liggen huisdieren begraven.
  • Veer overblijfselen van de tweede wereld oorlog zijn hier te vinden.

Alaska-cruise-haven-Adak-Island-uitzicht-2   Alaska-cruise-haven-Adak-Island-uitzicht-1   Alaska-cruise-haven-Adak-Island-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Adak

De beste tijd om naar Adak, Alaska, te gaan is van juli t/m september.

Algemene informatie over Adak

Valuta
De valuta in Adak is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Adak Island dok (anker) in Adak – havenstad aan de oostkust.

alaska-adak-haven-map.png       alaska-adak-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Zorg voor wind/waterdichte kleding. Het waait hier vaak dus moet u goed warm blijven.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan