Menu

College Fjord

College Fjord is een fjord in de noordelijke sector van Prince William Sound in de Amerikaanse staat Alaska. De fjord bevat vijf gletsjers voor getijdenwater, vijf grote gletsjers in de vallei en tientallen kleinere gletsjers, de meeste vernoemd naar gerenommeerde hogescholen aan de oostkust. College Fjord werd ontdekt in 1899 tijdens de Harriman-expeditie , toen de gletsjers werden genoemd. De expeditie omvatte een Harvard- en een Amherst-professor, en ze noemden veel van de gletsjers naar elite-colleges.

Bezienswaardigheden in College Fjord

  • Gletsjers
  • Walvissen
  • Prachtige natuur

Beste tijd voor een cruise naar College fjord

De beste reistijd voor College Fjord, Alaska in de Verenigde Staten is van mei t/m augustus, waarin je een zeer koude of aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Alaska is 17°C in juli en de laagste is -15°C in januari.

Algemene informatie over College Fjord

Valuta
De valuta in College Fjord, Alaska is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Schepen kunnen niet aanmeren in College Fjord, ze varen door het gebied heen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan