Menu

Palamos

Palamos aan de Costa Brava ligt aan een grote baai waar u heerlijk kunt zwemmen, surfen, zeilen en duiken. De stad is wereldberoemd om de heerlijke gamba’s die hier worden gevangen. In de buurt van Palamos zijn er diverse spectaculaire waterparken, zoals het waterpark Aquadiver op nog geen 2 km en het Waterworld Lloret. Omdat Palamos nog een van de weinige echte vissershavens van Spanje is, ligt de haven vol met vissersbootjes, een prachtig gezicht!

Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het natuurpark Aiguamolls de l’Empordà, waar vele watervogels vertoeven. De Costa Brava waar Palamos aan ligt staat bekend om haar prachtige ruige kusten. Wilt u een spectaculaire dag met uw kinderen? Dan raden wij u een bezoek aan het dolfinarium Marineland Catalunya in Palafolls aan.

Bezienswaardigheden in Palamos

  • Nederzetting van Ullastret
  • Middeleeuwse stadjes Pals en Peratallada
  • natuurpark Aiguamolls de l’Empordà
  • Marineland Catalunya
  • Waterpark Aquadiver, Water World Lloret en Aqua Brava
  • Museum van Dali in Figueras

Spanje-palamos-rots-boten-zee   Spanje-palamos-uitzicht-water-nacht   Spanje-palamos-uitzicht-water-stad

Beste tijd voor een cruise naar Palamos

De beste tijd om naar Palamos, Spanje, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Palamos

Valuta
De valuta in Palamos is de Euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Palamos Girona gaan voor anker bij Marina Palamos, waar passagiers worden vervoerd via tenderboten. Ankerplaatsen voor grote cruiseschepen zijn ook beschikbaar. De jachthaven bedient over het algemeen rondvaartboten en jachten.

spanje-palamos-haven-map.png   spanje-palamos-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
De wereldberoemde gamba komt uit Palamos. In diverse restaurants kunt u deze spaanse specialiteit proeven.

In het dorpje La Brisbal kunt u prachtig Spaans aardewerk kopen.

Bent u geïnteresseerd in architectuur, breng dan een bezoek aan de Griekse en Romeinse opgravingen in l’Escala.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan