Menu

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu is een klassieke Maleise stad. Er zijn veel rechte straten en in het centrum veel aaneen geregen winkeltjes en cafeetjes. De grote winkelcentra zijn gelegen bij de hoofdverkeersweg. U kunt hier alles kopen van merkartikelen tot producten, die de lokale ambachten voortbrengen. Kota Kinabalu heeft veel bezienswaardigheden. Het is een stad, die populair is bij buitenlanders, maar ook bij de lokale bevolking.

Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah. Voor de stad ligt de zee en aan de achterzijde ligt de majestueuze Mount Kinabalu. Kota Kinabalu is een stad met opwindende contrasten, omdat de bevolking uit vele etnische groepen bestaat. De huidige bevolking van Sabah bestaat uit zo’n 32 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Van de zeenomaden (Sea Gypsies) aan de oostkust tot de geïsoleerde stammen die in het binnenland stroomopwaarts wonen. De veelheid aan verschillende godsdiensten en de economische gelijkheid heeft in tot harmonie en vrede geleid in deze multiculturele samenleving.

Bezienswaardigheden in Kota Kinabalu

  • Tunku Abdul Rahman Park, dat vlak voor de kust ligt, is één van de meest populaire bestemmingen. Je kunt hier heerlijk relaxen. Er zijn veel watersportmogelijkheden: zwemmen, snorkelen en duiken. Ook kun je wandelen langs de vele paden, die op de eilanden zijn.
  • Signal Hill Observatory. Hier heeft u een prachtig uitzicht over stad, de haven en de omgeving.
  • Sabah Foundation Building is een prachtig rond gebouw van 30 verdiepingen.
  • De State Mosque valt direct op met zijn mooie koepel. De moskee neemt dan ook een centrale plaats in bij de Moslim bevolking
  • Sabah Museum
  • Atkinson Clock Tower
  • North Borneo Railway
  • Bird Sanctuary

Maleisië-Kota Kinabalu-cruise-haven-moskee   Maleisië-Kota Kinabalu-cruise-haven-uitzicht baai   Maleisie-kota-kinabalu-zwembad

Beste tijd voor een cruise naar Kota Kinabalu

Hou er rekening mee dat het in de maanden november tot en met februari het meest regent in Maleisië. De beste reistijd om Maleisië te bezoeken loopt van maart t/m oktober.

Algemene informatie over Kota Kinabalu

Valuta
De valuta in Maleisië is de Maleisische Ringgit (MYR).

Haveninformatie
Er zijn 7 ligplaatsen. Een nieuw tijdperk zal zich ontvouwen met de ontwikkeling van Jesselton Quay in de haven van Kota Kinabalu. Jesselton Quay is klaar om het nieuwe herkenningspunt van de staat te worden waar men kan dineren, winkelen en genieten van amusement aan zee. De haven van Kota Kinabalu is een van de eerste en belangrijkste havens van Sabah.

Maleisië-Kota Kinabalu-cruise-haven-port-map   Kota-Kinabalu-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Kota Kinabalu. De stad heeft meerdere foodcourts, waar je heerlijk op straat lokale gerechten kunt eten. Let wel altijd op of het hygiënisch klaargemaakt wordt.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan