Menu

Muara

Muara, gelegen op het meest oostelijk gelegen punt van West Brunei, is de aanloophaven voor Bandar Seri Begawan. Voor 1900 woonde hier een groepje Maleisische vissers. In het gebied rond Muara werd door de Engelsen steenkool gewonnen dat gebruikt werd door stoomschepen. Het gebied ontwikkelde zich snel. Er werden spoorwegen, werven en kade’s aangelegd en omstreeks 1900 woonden hier ca. 1500 mensen. Brunei werd in WO2 door de Japanners bezet en bevrijdt door de Australiërs die bij Muara aan land kwamen en de Japanners verdreven. Sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw is de haven uitgebreid en van hieruit kunnen excursies gemaakt worden naar Bandar Seri Begawan en het binnenland van Brunei.

Bezienswaardigheden in Muara

  • Pantai Muara (Muara Beach). Het strand is 1600 meter lang en heeft prachtig schoon, wit zand. Er is een picknick plaats, een kinderspeeltuin, toiletten en kleedhokjes, evenals drank- en etensstalletjes.
  • Masjid Hassanal Bolkiah. Dit is een moskee.
  • Pelong Rocks. Een plek om te scubadiven.

Brunei-muara-stad-vuurwerk-nacht.jpg   Brunei-muara-moskee-palmboom.jpg   Brunei-muara-moskee-nacht

Beste tijd voor een cruise naar Muara

De beste tijd om naar Muara, Brunei, is van januari t/m november.

Algemene informatie over Muara

Valuta
De valuta in Muara is de Bruneise dollar.

Haveninformatie
De haven ligt zo’n 28km van het stadscentrum af. Er zijn tourbussen aanwezig voor passagiers die naar de stad toe willen.

brunei-muara-haven-map.png   Brunei-muara-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
De Nationale feestdag is op 23 februari. Het is erg leuk om deze dag mee te maken, mocht u in deze periode in Muara zijn.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan