Menu

Verenigde Emiraten

أهلا بك ! (Ahlaan bik)

De Verenigde Arabische Emiraten is onderverdeeld in zeven emiraten. Waaronder het meest bevolkte emiraat Abu Dhabi. De Emiraten grenzen aan de Golf van Oman en de Perzische Golf en liggen tussen Oman en Saoedi-Arabië. Het grootste deel van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit woestijn. In het midden en zuiden van het land zorgen slechts opgewaaide duinen nog voor enig reliëf in de verder vlakke woestijn. Dit landschap maakt deel uit van ‘s werelds grootste zandwoestijn, Rub al-Khali-woestijn.

Populaire havens:
Abu Dhabi
Fujairah
Khor Al Fakkan
Dubai
Sir Bani Yas

Handige weetjes:
Officiële taal: Arabisch
Valuta: VAE-Dirham
Andere gesproken talen: Engels
Drie woorden die goed van pas komen:

  • Hallo = “marhabaan”
  • Bedankt = “Shakar”
  • Tot ziens = “Wadaeaan”

Winkelen:
Het weekend in de Emiraten valt op donderdag en vrijdag, de private sector werkt vaak nog tot donderdagmiddag 13:00 uur. De meeste winkels in Dubai zijn doordeweeks van zaterdag t/m donderdag geopend van 08:00 tot 13:00 uur, tussen de middag gesloten en van 16:00 tot 19:00 uur geopend. Op vrijdag zijn de winkels meestal gesloten. Winkelcentra zijn ook in het weekeinde tot ’s avonds laat (21:00 uur) open, grote supermarkten vaak tot middernacht.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan