Menu

Salalah

Salalah is een kuststad met haven op de route naar het Suezkanaal in het uiterste zuiden van de Dhofar regio van het Sultanaat. De omgeving doet tropisch aan met kokospalmen- en bananenplantages die tot aan zee reiken. Het stadje ligt strategisch aan de Indische Oceaan tussen de Golf en de route naar het Suezkanaal en heeft een haven (Salalahhaven) die momenteel flink wordt uitgebreid.

Salalah is de grootste stad van het zuiden van Oman en tevens de hoofdstad van de provincie Dhofar. De streek heeft een aangenaam klimaat, een schone zee en hagelwitte stranden. Door de vele waterbronnen, gevoed door de moesson – van juni tot september regent het in de bergen van Dhofar heeft het achterland een overdadige groene vegetatie. De stad heeft twee gezichten; de oude stad met vervallen, originele Arabische huizen en de nieuwe wijken met Indisch aandoende brede lanen, prachtige villa’s, ministeries en een grote haven.

De provincie Dhofar is bekend vanwege de wierook winning uit de knoestige bomen, welke ten westen van Salalah groeien.

Bezienswaardigheden in Salalah

  • Locale markt, met een uitgebreide keuze aan geuren en bijzondere mixen
  • Lagune
  • Khor Salalah, een beschermd natuurgebied
  • De oude stad met de traditionele huizen met fraai uitgesneden raamversieringen
  • Het Nationaal Museum

Oman-salalah-strand-zee-palmbomen   Oman-salalah-rivier-flamingo-dieren   Oman-salalah-markt-fruit

Beste tijd voor een cruise naar Salalah

De beste tijd om naar Salalah, Oman, te reizen is heel het jaar door.

Algemene informatie over Salalah

Valuta
De valuta in Salalah is de Omaanse rial.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren aan in een industriegebied. Er zijn taxi’s aanwezig of u kunt afhankelijk van de rederij vervoer via het schip regelen.

oman-salalah-haven-map.png   Oman-salalah-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Als u een taxi neemt vanaf de haven zorg dan dat u goed onderhandeld. De prijs ligt tussen de 12 en 20 riads.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan