Menu

Oman

Ahlaan bik!

Cruisen naar Oman is een hele belevenis en het is zeker geen standaard reisbestemming. Je kunt in een korte tijd enorm veel diverse dingen zien en meemaken. Oman is een ontzettend modern land maar heeft ook echt zijn cultuur weten te behouden. Zo loopt de bevolking grotendeels in traditionele kleding en op de geitenmarkt in Nizwa voelt het alsof je tientallen jaren terug de tijd in gaat. Naast dat Oman een hele interessante cultuur heeft, vind je er ook prachtige berglandschappen, paradijselijke wadi’s en uitgestrekte woestijnen.

Populaire havens:
Muscat

Handige weetjes:
Officiële taal: Arabisch
Valuta: Omaanse Rial
Andere gesproken talen: Engels en Indiase Dialecten
Drie woorden die goed van pas komen:

  • Hallo = “Marhabaan”
  • Bedankt = “Shakar”
  • Tot ziens = “Wadaeaan”

Winkelen:
In de hoofdstad zijn openingstijden ruimer dan elders. In Muscat kun je overdag vrijwel altijd ergens shoppen, ook in het weekeinde dat sinds mei 2013 op vrijdag en zaterdag valt. Maar weinig winkels doen aan de middagsluiting. Grote winkels, winkelketens en winkelcentra zijn doordeweeks vaak tot 19:00 of 20:00 uur geopend. In het weekend is een aantal winkelcentra tot ’s avonds laat geopend. Winkels buiten Muscat zijn meestal tussen 13:00 en 16:00 en op vrijdagochtend gesloten.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan