Menu

Doha

Doha is de hoofdstad van Qatar en betekent letterlijk ‘de grote boom’. Doha is een moderne stad waar veel gebouwd wordt. Door de extreme warmte waar Doha mee te maken heeft, is het noodgedwongen een indoor stad. Veel activiteiten of bezienswaardigheden bevinden zich dus binnen.

Bezienswaardigheden in Doha

  • Museum voor Islamitische kunst. Dit museum bevat manuscripten, textielen en keramieken uit veschillende conutnenten.
  • Souw Waqif. Dit is een marktplaats waar u veel handwerk, kruiden, traditionele kleding en souvenirs kunt kopen.
  • Amfitheather

qatar-doha-wolkenkrabbers-gebouwen-architectuur-strand-water   qatar-doha-marine-kap-hemel-natuur   qatar-doha-kunstmatige eilanden-uitzicht-water

Beste tijd voor een cruise naar Doha

De beste reistijd om naar Doha, Qatar, te gaan is van januari t/m juni en september t/m december.

Algemene informatie over Doha

Valuta
De valuta in Doha is de rial.

Haveninformatie
De haven van Doha ligt aan de Doha Corniche, een kilometerslange boulevard langs de Doha-baai. Vóór de herontwikkeling hadden de grootste cruiseschepen die in de haven van Doha konden aanmeren een LOA-lengte van minder dan 250 m. Vanwege het toenemende aantal cruiseschiptoeristen hebben de toeristenautoriteit van Qatar, de havenbeheerder en het ministerie van Binnenlandse Zaken maatregelen genomen om het ontschepingsproces en de toegangsprocedures voor passagiers te vergemakkelijken.

qatar-doha-haven-map.png   qatar-doha-haven.jpgOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan