Menu

Yokohama

De Japanse stad Yokohama ligt een stukje ten zuiden van Tokyo, maar is bij veel mensen onbekend. Deze bestemming wordt regelmatig overgeslagen, terwijl het toch echt de tweede grootste stad van Japan is. Yokohama is een indrukwekkende miljoenenstad en vanuit Tokyo binnen een half uurtje te bereiken met het openbaar vervoer. Een goede reden om tijdens je reis naar Japan beide steden te combineren, want het zal je verbazen hoeveel er te zien en doen valt in Yokohama. “maar wat is Yokohama?” Oorspronkelijk was het een klein vissersdorpje, maar toen Japan na een periode van nationaal isolement weer openging voor de wereld, werd het één van de eerste havens die buitenlandse handel toestond.

Bezienswaardigheden in Yokohama

  • Sankei-en tuin
  • Landmark Tower
  • Zoorasia
  • Minato Mirai 21
  • Chinatown
  • Noodle Cup Museum
  • Kirin Brouwerij
  • Koganecho (kunstparadijs)

Japan-Tokyo-Yokohama-cosmoworld-activiteiten   Japan-Tokyo-Yokohama-china town   Japan-Tokyo-Yokohama-Honmokusannotani-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Yokohama

De beste reistijd voor Yokohama in Japan is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.

Algemene informatie over Yokohama

Valuta
De valuta in Yohohama, Japan, is de Japanse Yen.

Haveninformatie
De cruiseterminal van Port Yokohama (officieel “Yokohama International Passenger Terminal”) bevindt zich bij de Osanbashi-pier (de oudste van de haven – gebouwd in 1889-1896). De haven heeft een capaciteit om 7 cruiseschepen tegelijkertijd af te handelen. De pendeldienst van de cruisehaven naar de luchthaven Haneda duurt 20-30 minuten. Sinds maart 2018 organiseert de haven een afscheidsceremonie voor elk vertrek vanaf het cruiseschip van Yokohama. De ceremonie wordt bijgewoond door lokale bewoners (vrijwilligers) en medewerkers van de cruiseterminal die met gele zakdoeken zwaaien (gratis verstrekt)

Japan-Tokyo-Yokohama-cruise-haven-map    Japan-Tokyo-Yokohama-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Yokohama. Yamashita Park is het eerste park aan zee in Japan dat is gebouwd na de grote aardbeving in Tokyo van 1923. Het staat bekend om zijn prachtige bloemen en het schilderachtige uitzicht op de baai van Tokyo en de brug van Yokohama Bay. Als je tijdens het voor- en najaar bezoekt, kun je genieten van de prachtige rozentuin van Yamashita Park in volle bloei. Dit gebied staat ook bekend om zijn elegante, gevestigde restaurants en cafés.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan