Menu

Busan

Busan ligt in Zuid-Korea maar is wel onafhankelijk gestuurd. Het ligt aan de rivier de Nakdong en heeft een inwonersaantal van 4,6 miljoen. De stad staat bekend doordat het een belangrijke havenstad is.

Bezienswaardigheden

  • Kumjung berg. Is een populair dagtochtje van de bewoners van de stad.
  • Chalgalchi markt. Populair vanwege zijn vis en vele andere zeevruchten.
  • Haedong Yonggungsa tempel. Is een boeddhistische tempel in Gijang-gun. De tempel is gebouwd in 1376 uit het initiatief van de monnik Naong Hyegeun.
  • De Gwanganbrug. Is een hangbrug die in 2002 pas voor het eerst werd opengesteld voor verkeer. De brug is zo’n 7,4 km lang.
  • Taejongdae. Is een natuurpark waar u een goed uitzicht van de kust en kliffen kunt bekijken.
  • Haeundae Beach. Het strand van de stad waarbij u uitzicht heeft op de stad.

korea-busan-haeundae beach-gebouwen      korea-busan-gamcheon-huizen      korea-busan-gwanganbrug

Beste tijd
De beste reistijd voor Busan, Zuid-Korea, is van juni t/m oktober.

Valuta
De valuta in Busan is de Zuid-Koreaanse won.

Haveninformatie
Cruise ships used to dock at the Mipo Ferry Terminal, where passengers were greeted with traditional Korean folklore performaces. Since December 2014, they dock at the new International Passenger Terminal.

zuid-korea-busan-haven.jpg       zuid-korea-busan-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Let goed op in het verkeer het is namelijk een drukke stad waar ze niet altijd heel netjes rijden.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan