Menu

Xiamen

Xiamen, uitgekozen tot de schoonste stad van China, heeft veel toeristische attracties. Xiamen en haar landelijke omgeving kent spectaculaire uitzichten en heerlijke stranden. Xiamen’s botanische tuinen is een paradijs. De Buddhist Nanputuo Tempel, gebouwd in de Tang Dynasty, is een nationale bezienswaardigheid.

Aan de subtropische en adembenemend mooie kustlijn van Fujian, de zuidoostelijke Chinese provincie niet ver van Taiwan, is er waarschijnlijk geen enkele stad zo fascinerend als Xiamen. Gelegen op enkele eilandjes is deze havenstad weliswaar met enkele bruggen en een tunnel verbonden met het vasteland, maar door de eeuwenoude handelscontacten met andere landen is het daarnaast bovenal een Chinese stad met een divers en internationaal cultureel verleden. Ook de zeer smakelijke keuken, het warme klimaat, de talloze toeristische attracties en een achterland met bamboebossen en indrukwekkende bergketens maken Xiamen tot een van de meest verrassende reisbestemmingen in heel China.

Bezienswaardigheden in Xiamen

  • Zeefort
  • Boedhistische tempel Nanputuo
  • Zhongshan Road
  • Xiamen University
  • Botanische tuin
  • Furong Tunnel vol met Street-art

China-Xiamen-kustlijn   China-Xiamen-Zongshan Road   China-Xiamen-Tempel-bezienswaardigheid

Beste tijd voor een cruise naar Xiamen

De beste reistijd voor Xiamen in China is in april en mei en juli t/m oktober, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Xiamen is 32°C in juli en de laagste is 10°C in januari.

Algemene informatie over Xiamen

Valuta
De valuta in Xiamen, China, is de Chinese Renminbi.

Haveninformatie
De uitgebreide werf heeft nu 3 ligplaatsen en capaciteit voor 1 groot cruiseschip plus 2 middelgrote schepen tegelijk. De haven bouwde ook een nieuwe passagiersterminal met een capaciteit van 6.000 passagiers. Het Xiamen Homeport-project omvatte ook de bouw van nieuwe faciliteiten aan het water, zoals winkels, uitgaansgelegenheden, hotels en commerciële zones.

China-Xiamen-cruise-haven-map   China-Xiamen-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Xiamen. Zorg dat je van te voren al wat woorden op je telefoon heb klaarstaan. De inwoners spreken namelijk bijna geen Engels.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan