Menu

Sihanoukville

Heerlijk relaxen op één van de parelwitte zandstranden bij de enige badplaats in Cambodja, snorkelen op één van de tropische eilandjes, tussen de dolfijnen varen in ‘Ream National Park’, Langs de prachtige kustlijn van Sihanoukville worden prachtige stranden afgewisseld met indrukwekkende natuur.

Sihanoukville bestaat eigenlijk uit twee delen te weten Sihanoukville stad en Sihanoukville aan zee. In de stad Sihanoukville is het redelijk rustig. U zult overdag liever op één van de stranden bij Sihanoukville aan zee liggen. Wat altijd de moeite waard is in de stad, is een bezoek aan de markt. Hier worden de meest exotische zeevruchten verkocht. Sihanoukville staat bekend om haar heerlijke visgerechten.

Omdat Sihanoukville de enige badplaats in Cambodja is, kan het er met name in het weekend erg druk zijn. U kunt dan naar het  Otres Beach gaan, waar het een stuk rustiger is dan de centraler gelegen stranden.

In de omgeving van Sihanoukville kunt u Ream National Park bezoeken. Dit nationale park bestaat uit Mangrovebossen en is het thuis voor onder andere tientallen soorten tropische vogels. Langs de kuststrook zijn er vele eilandjes, hier is de onderwaterwereld rijk aan prachtig koraal. Hier zwemmen de meest prachtige vissen, waaronder dolfijnen. U kunt dit park het beste bezoeken per boot.

Sihanoukville ligt in het zuidelijkste deel van Cambodja en is bereikbaar vanuit de hoofdstad Phnom Penh. Er rijden de hele dag bussen.

Sihanoukville is vernoemd naar koning Sorodom Sihanouk die 60 jaar lang (met tussenpozen) koning van Cambodja was. Hij is degene die zich hard heeft gemaakt voor een onafhankelijk Cambodja. Ondanks dat hij zich tijdens en na de Rode Khmer periode heeft ingelaten met de legers van Pol Pot die een vijfde van de bevolking afslachtten in drie jaar tijd, geniet Sihanouk een hoog aanzien onder de Cambodjaanse bevolking. Hij is in 2004 afgetreden.

Vroeger was deze plek langs de korte Cambodjaanse kustlijn de plek waar wapens voor de Rode Khmer en de Vietcong het vasteland op werden gebracht. Tegenwoordig worden de prachtige stranden vooral gebruikt ter ontspanning. Zowel de lokale bevolking als toeristen komen graag in Sihanoukville. De stranden zijn dan ook echt hagelwit en het water is erg helder. U kunt hier langs één van de vier stranden heerlijk relaxen of de wereld onder water ontdekken op de riffen bij één van de nabij gelegen eilandjes.

Bezienswaardigheden in Sihanoukville

  • Otres Beach/Ochheuteal Beach/Koh Russei/Independence Beach/Lazy Beach/Ou Chheuteal BeachSokha Beach/Victory Beach Pier. Lekker relaxen en snorkelen op het strand.
  • Chhak Saracen. Baai met stranden en restaurants voor een heerlijke dag.
  • High Point Rope Park. Ga door de bomen heen met een avontuurlijk parkour.
  • Wat Leu Pagoda. Boeddhistische tempel.
  • Phsat Leu Market. Een markt met vooral vis en schaaldieren.

cambodja-Sihanoukville-koh hong island-strand-paradijs  cambodja-Sihanoukville-natuur-landschap  cambodja-Sihanoukville-gebouw

Beste tijd voor een cruise naar Sihanoukville

De beste reistijd om naar Sihanoukville, Cambodja, is van november t/m april.

Algemene informatie over Sihanoukville

Valuta
De valuta in Sihanoukville, Cambodja, is de Cambodjaanse riel.

Haveninformatie
De schepen leggen aan in de buurt van Victory beach. Er zijn daar veel tuk tuks die u naar het centrum kunnen brengen.

cambodja-sihanoukville-haven-map.png   cambodja-Sihanoukville-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Wat een echte delicatesse is, is een inktvis op een stokje of grote garnalen. Het is een aanrader om dit te proberen ergens op een strand.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan