Menu

Shanghai

Geen stad heeft de laatste 20 jaar een snellere vooruitgang meegemaakt dan Shanghai. Het mooiste voorbeeld hiervan zijn de beide kanten van de Huangpu rivier. De westelijke oever, beter bekent als de Bund, wordt gekenmerkt door statige Europese gebouwen die dateren uit de 19e en begin 20e eeuw. Aan de oostelijke zijde van de rivier, in Pudong, staan ultra moderne gebouwen en dit gebied vormt het zakendistrict van China.

Verleden, heden en toekomst zijn er sterk met elkaar verbonden. Ook is Shanghai de stad met de langste winkelstraat van China: Nanjing Road. Naast winkels en tempels heeft de stad ook mooie parken, boulevards en goede restaurants.

In de stad wonen ongeveer 15 miljoen geregistreerde mensen.

Bezienswaardigheden in Shanghai

  • De Bund. De Bund is circa 1 km lang en is het middelpunt van de stad. Met verbrede boulevards langs de Huangpu rivier. Vele toeristen maken vanaf hier foto’s te maken van enerzijds de moderne nieuwbouw en anderzijds de koloniale gebouwen die herinneren aan die tijd.
  • Yuyuan. Een Chinese wijk en herbouwd in de Chinese klassieke stijl. Er zijn vele toeristenwinkels en prachtig bewaard gebleven is het Theehuis en de Yu-tuin.
  • Jade Boeddhatempel. Deze tempel is zeer zeker een bezoek waard. Het is de bekendste tempel van Shanghai en dankt o.a. de naam aan twee witte Boeddha’s gemaakt van jade. Een monnik had ze meegebracht uit Birma. Veel Chinezen komen hier offers brengen aan overleden familieleden.
  • De Longhua Tempel. Een 7 verdiepingen tellende pagode waarvan men een mooi uitzicht heeft over de stad en de Huangpu rivier.
  • Acrobatenshow. Als u tijd heeft bezoek dan ook een acrobatenshow. Deze izal u zeker in vervoering brengen en klamme zweet bezorgen. Een absolute aanrader.

china-shangai-view-uitzicht-gebouwen-skyline   china-shangai-view-uitzicht-gebouwen   china-shangai-gebouw-huis

Beste tijd voor een cruise naar Shanghai

De beste tijd om Shanghai, China, te bezoeken is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Shanghai

Valuta
De valuta in Shanghai, China, is de renminbi.

Haveninformatie
De metro is een ideaal transportmiddel. Deze rijdt van 05.30-23.00 uur. Prijs voor 4, 12 en 14 Stations van 2,3 t/m12 yuan. De bus is niet duur maar in de spitsuren vrij traag. Deze rijden van 06.00-23.00. Geld (muntjes) in de trechter bij de chauffeur gooien of aan de bestuurder/ assistent. Prijs 2 yuan.  Een taxi is gemakkelijk en overal aan te houden. Chauffeurs zijn eerlijk, vriendelijk en efficiënt. Hebben een teller en men krijgt een bonnetje. Gemiddelde prijs tussen de 20/25 yuan.
Een auto huren kan niet alleen met een chauffeur. Buitenlanders mogen geen auto huren dus chauffeur verplicht. Prijs 600 yuan per dag (60 euro).

China-shanghai-haven-map.png   China-shanghai-haven.jpg

Tip(s) Captain Cruise
De Chineese gerechten zoals wij dat thuis gewend zijn kunt u hier wel vergeten. Sommige maaltijden zijn wat gewaagd voor een Nederlander. Denk hierbij aan gefrituurde spinnen, soep van kippenpoten of in urine gekookte eieren.
De wat toegankelijkere maaltijden zijn overheerlijk. Denk hierbij aan rijst, roerbakgroente, varkensvlees, soep en tofu. Dit word heerlijk gekruid klaargemaakt.

In de wijk rond Nankinstraat en het Volksplein zijn vele restaurantjes (ook internationale) en bars. Gemiddelde prijs van een Chinese maaltijd ligt tussen de 5 en 12 euro. De thee is het voornaamste drankje wat men drinkt in China. Er zijn dan ook vele theepaviljoens.

Nanjing Road, de langste winkelstraat van China en 5 km lang, en is een winkelparadijs.

Als u geld wisselt, denkt u eraan om de omwissel bonnetjes goed te bewaren. Dit eventueel om Chinees geld terug te wisselen in US.$ of eventueel euro indien verkrijgbaar.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan