Menu

Kodiak

Kodiak ligt ten zuidwesten van Alaska en is na Hawaï het grootste eiland. Gedurende de IJstijd, zo’n twintig duizend jaar geleden, was het huidige Kodiak eiland bedekt met gletsjers. Deze gletsjers hebben het adembenemende landschap gevormd, dat u tijdens deze cruise stop kunt bewonderen. Hoge bergpieken, fjord-achtige baaien en schitterende valleien en een onaangetaste wildernis. U bent even helemaal weg van de beschaving en staat midden in de natuur, in zijn puurste vorm. Voor de natuurliefhebber en avonturiers een cruise naar dit schitterende eiland dan ook zeker een must!

Op Kodiak eiland speelt de natuur een hele grote rol. Het bergachtige en rijk beboste eiland is een paradijs voor de vele bijzondere diersoorten, die u anders niet snel zult tegenkomen. U vindt er onder meer de Kodiak beer, vernoemd naar het eiland. Waar de meeste beren met uitsterven worden bedreigt, groeit het aantal beren op Kodiak juist gestaag. De meeste beren leven in het beschermde National Wildlife Refuge.  Kodiak is ook een paradijs voor vogels.  En  de onderwaterwereld is op en rond Kodiak rijk bevolkt met  zeehonden, walvissen, tientallen vissoorten, bevers en otters. De vele lagoons, rivieren, meren, moerassen en de kustwateren voorzien deze dieren van een uitstekende habitat. Kortom, een cruise naar Kodiak zult u niet snel vergeten!

Bezienswaardigheden

  • Alutiiq Museum, archeologisch museum ove rKodiak’s cultuur historie
  • Baranov Museum, over de rijke historie van Kodiak
  • Maritiem Museum, prachtig museum over he tmaritieme leven rond Kodiak
  • De Russische Orthodoxe kerk
  • Kodiak National Wildlife Refuge, een schitterend natuurpark waar onder meer de Kodiak beren leven
  • Ft. Abercrombie State historical Park, een park met prachtige wandelroutes
  • Beer- en walvisspotten onder leiding van een ervaren gids
  • Fietsen, kayakken, wandelen, vissen

Verenigde-staten-kodiak-alaska-bruine-beer        Verenigde-staten-kodiak-alaska-bergen-sneeuw        Verenigde-staten-kodiak-alaska-boot-ijs

Beste tijd
De beste reistijd voor Kodiak, Alaska, is juli en augustus.

Valuta
De valuta in Kodiak is de Amerikaans dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Kodiak gaan voor anker in Kodiak – havenstad aan de oostkust.

alaska-kodiak-haven-map.jpg       alaska-kodiak-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Er is zoveel te zien en te beleven op Kodiak, u komt erogen te kort. Het bezoekerscentrum van Kodiak is gevestigd vlakbij de Ferryterminal en dé plek om u te laten informeren wat u kunt doen om het beste uit uw bezoek kan halen. U kunt gaan zalmvissen, een wandeling maken langs St. Paul Harbour, golfen of gewoon lekker shoppen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan