Menu

Bangkok

Bezichtig deze miljoenenstad door middel van bijv. een tocht over de rivier met de Chao Phraya-express. Deze heeft vele halteplaatsen voor u. Sinds 1872 is het de hoofdstad van Thailand. De stad ligt aan de monding van de Chao Phraya-rivier aan de bocht van Bangkok.

Vooral na de eeuwwisseling is Bangkok in snel tempo in omvang toegenomen; toen telde de stad nog geen half miljoen inwoners. Nu: meer dan 6 miljoen inwoners op een oppervlakte van bijna 1.600 km². En nog steeds trekken honderdduizenden mensen jaarlijks vanaf het platteland naar de stad en nestelen zich in de periferie. Daarmee behoort Bangkok tot de twintig grootste steden ter wereld. Op Jakarta na is het de grootste stad van Zuidoost Azië.

Bangkok telt meer dan anderhalf miljoen auto’s (90% van het totale Thaise Wagenpark) die meer stilstaan dan rijden. Met draaiende motor wel te verstaan. Het verkeer lijkt hier 24 uur per dag door te gaan. De smog overtreft, vooral vanwege het warme en vochtige klimaat, dagelijks veruit ‘alarmfase 3’.

Bezienswaardigheden

 • Weekend Markt: of Suan Chatu Chak, tegenover het Northern Busterminal. De grootste markt van Bangkok. Hier is werkelijk van alles te koop.
 • Thonburi. Drijvende markt: hier wordt handel gedreven op kleine sampangs. De markt is eigenlijk voor de toeristen opgezet, maar is toch leuk om te zien. (De ‘echte’ drijvende markt bevindt zich op circa 100 km afstand).
 • Pratunam Market: dagmarkt vlakbij het Indira Regent Hotel.
 • De ‘Dieven-markt’: ‘Verng Nakorn Kasem’ / ‘Thieves Market’. Vooral voor antiekliefhebbers. (Niet alles is zo oud als het eruit ziet!) Het is aan te raden de markten vroeg in de ochtend te bezoeken.
 • Wat Po, Chetuphon Road, of ‘Tempel van de liggende Boeddha’. Het oudste en grootste tempelcomplex van Bangkok. Het door hoge witte muren omringde heiligdom bestaat uit een tempel en een klooster. De liggende Boeddha is de grootste boeddha van Thailand, met een lengte van 46 en een hoogte van 15 meter.
 • Nationaal Museum: Na Phra That Road, aan de westzijde van Sanam Luang.(maandag gesloten).Thaise cultuur, kunst en het Boeddhisme. Het is ondergebracht in een schitterend 18de eeuws paleis dat op zich al de moeite van een bezoek waard is.
 • Wat Arun De ‘Tempel van de Dageraad’. Deze tempel is het symbool van de stad Bangkok. Op de rechteroever van de Chao Phraya. U kunt het beste met de Chao Praya-expressboot hierheen gaan. Snake Farm Aan Rama IV-Road bevindt zich het Pasteursinstituut, waar dagelijks gif van slangen wordt afgenomen.
 • De Yoawarat-road is het hart van Chinatown. Smalle winkelstraten met winkeltjes en kraampjes waar de meest uiteenlopende

 

Bezienswaardigheden buiten Bangkok

 • Rose Garden Resort. Op ongeveer een uur rijden van Bangkok.
 • Thai boxen
 • Thaise ceremonies en volksdansen in de tentoonstellingsruimte.
 • Crocodile Farm 777 Taiban-road in Samut Prakan.(circa 30 km). De grootste krokodillenfarm ter wereld, waar men meer dan 30.000 krokodillen heeft. Tussen 17-18 uur worden de dieren gevoederd.
 • Ancient City (Muang Boran) (circa 35 km)
 • Thailand’s Madurodam. Het tachtig hectare park toont nauwkeurig op schaal nagebouwde tempels en monumenten.

Thailand-Bangkok-cruise-haven-stad      Thailand-Bangkok-cruise-haven-stad-lokaal-bootje      

Valuta
De lokale munteenheid is de Bhat (BAT). Ook Dollars worden vaak geaccepteerd.

Banken zijn geopend van 08.30 – 15.30 uur. (In het weekend gesloten). In het hotel kunt u ook wisselen, de wisselkoersen zijn echter minder gunstig.

Beste tijd
De beste reistijd voor Thailand is van januari t/m september en november en december, waarin je een warme of hete temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Thailand is 35°C in april en de laagste is 31°C in december.

Winkelen
Silom Road, Silom Village, Ploenchit, Rahprasong, de omgeving van Pratunam Area, Rama 1 Road. Openingstijden 09.00-18.00/ 21.00 uur. Thaise zijde en katoen, sieraden, edelstenen (Saffieren, robijnen) keramiek en houtsnijwerk.

Vervoer
Houdt u er rekening mee dat veel chauffeurs geen Engels spreken. Taxi: Kunt u op straat aanhouden of u kunt bij de hotels instappen. Onderhandel altijd over de prijs, of laat de meter aanzetten. De taxi’s bij de hotels vandaan zijn altijd iets duurder, maar schoner, betrouwbaarder en hebben airconditioning.

Tuk-Tuk
(Riksja) chauffeurs vragen vaak veel te veel, vaak kan de hotelportier u vertellen wat u ongeveer dient te betalen. Spreek altijd duidelijk van tevoren de prijs af.

Bus
Bangkok heeft uitgebreide busverbindingen. Bussen hebben over het algemeen geen airconditioning. De bestemmingen zijn vaak alleen in het Thai aangegeven.

Tocht over de rivier: De Chao Phraya-express Een soort bus op het water. Hij vaart van Thanon Tok naar Nonthaburi, een afstand van 25 km. Er zijn vele halte plaatsen onderweg, de hele tocht duurt circa 1,15 uur. Als u de New Road helemaal afloopt (Zuidwaarts) komt u bij de aanlegsteiger Thanon Tok, vanwaar de Chao Praya-express in noordelijke richting naar Nonthaburi vertrekt. Of stap in bij de aanlegsteiger van het Oriental Hotel. Een aangename en goedkope manier om de stad te verkennen. Ook kunt u de express nemen voor korte ritten naar tempels.

Let op Eet geen eten van de straat, drink alleen uit gesloten flessen. Ook het kraanwater in het hotel kunt u niet drinken. Onderhandel altijd en overal over de prijzen!

Haveninformatie
De grotere schepen meren aan bij Laem Chabang International Terminal. Het ligt op 30 minuten afstand van Pattaya haven, richting Noord, en anderhalf uur rijden van Bangkok, richting Zuidoost. De cruisehaven van Bangkok biedt kiosken voor eten en drinken, informatiecentrum voor de passagiers, busdienst, taxi, cadeau- en souvenirwinkel, belastingvrije zone.

Thailand-Bangkok-cruise-haven       Thailand-Bangkok-cruise-haven-map
Laem Chabang

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Bangkok. et wordt steeds populairder! Fietsen door Bangkok is naar onze mening de leukste manier om Bangkok te ontdekken. Veel mensen reizen met minivans of TukTuk’s in of naar Bangkok. Hierdoor zie je helaas alleen maar asfalt en de binnenstad.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan