Menu

Sao Vicente

Sao Vicente is een eiland in het noordwesten van Kaapverdië. Het eiland Sao Vicente heeft een totale bevolking van ongeveer 80.000 inwoners, een oppervlakte van 227 km2 (88 ml2), een lengte van 24 km (15 ml), een breedte van 16 km (10 ml) en het hoogste punt (Monte Verde) 725 m (2379 ft). Het eiland werd in 1462 ontdekt door de Portugezen – op de Sint-Vincentiusdag (22 januari) naar wie het is vernoemd. Vanwege het gebrek aan zoet water werd het aanvankelijk alleen gebruikt om vee te laten grazen door eigenaren van het eiland Santo Antao. De natuurlijke haven van Mindelo trok piraten aan, wat leidde tot de bouw van een havenversterking in 1734. Tot 1795 was het eiland praktisch onbewoond. In het midden van de 19e eeuw werd de eerste nederzetting gesticht – Nossa Senhora da Luz, in 1819 werd het dorp omgedoopt tot Leopoldinha. In 1838 werd opnieuw omgedoopt tot Mindelo, in 1838 werd in Porto Grande een kolenopslagplaats opgericht om de transatlantische schepen op hun oversteekroutes te bevoorraden. Sao Vicente was het eerste Kaapverdische eiland dat de slavernij afschafte. In het begin van de 20e eeuw begonnen dieselschepen stoomschepen te vervangen. Het belang van het eiland als steenkoolopslagplaats nam af en de economie liep terug.

Bezienswaardigheden in Sao Vicente

  • Laginha. Een strand waar u heerlijk kan relaxen.
  • Cultural Center of Mindelo. Het culturele centrum.
  • People’s Palace, een kunstgalerie.
  • Museo Do Mar, museum

   

Beste tijd voor een cruise naar Sao Vicente

Het hele jaar door is het een prima tijd om naar Sao Vicente, Kaapverdië, te gaan.

Algemene informatie over Sao Vicente

Valuta
De valuta in Sao Vicente is de escudo.

Haveninformatie
De cruiseschepen gaan voor anker en de passagiers worden met tenderbootjes naar de kade gebracht.

kaapverie-sao-vincente-haven-map.gif   kaapverdie-sao-vincente-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Als u een echte specialiteit wilt proberen is Cachupo een goed idee. Het is vooral gemaakt van maïs en bonen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan