Menu

Mamoudzou

Mamoudzou is de hoofdstad en tevens de grootste stad van het Franse departement Mayotte. Tot 1963 was het de hoofdstad van de Comoren. Toen de Comoren in 1975 onafhankelijk werden bleef Mayotte bij Frankrijk horen. Voor duikers is Mayotte een paradijs. Het grote koraalrif rond het eiland trekt veel duikers en snorkelaars.

Mayotte staat bekend om de gezellige drukte, avondvertier en goede toeristische voorzieningen in de hoofdstad Mamoudzou. Deze stad heeft veel koloniale gebouwen en een relaxte sfeer. Met bootjes kunt u dagtochten maken naar omliggende eilandjes van de Comoren. De Comoren vormen een vulkaaneilandengroep in de Indische Oceaan, tussen de Afrikaanse oostkust en het noorden van Madagaskar. Er zijn drie eilanden: Ngazidja, Nzwani en Mwali . De hoofdstad Moroni ligt op Ngazidja.

Bezienswaardigheden in Mamoudzou

  • Ngazidja is het jongste en grootste eiland van de Comoren. De hoofdstad Moroni ligt aan de westkust van Ngazidja.
  • Nzwani is het dichtstbevolkte eiland, maar dankzij wild stromende rivieren, bloemenpracht en groene berghellingen tevens het meest exotische eiland. Wandelliefhebbers kunnen verschillende routes volgen, langs afgelegen dorpen waar een buitenlander nog veel bekijks heeft. Mutsamudu is de hoofdstad van Nzwani en heeft een oude haven in Arabische stijl, compleet met 17e eeuwse huizen, bewerkte houten deuren, trapjes en steegjes. Vanuit Mutsamudu kunt u wandelen naar de Zialaharoussi-waterval en parfumbedrijfjes in Bambao aan de oostkust.

mayotte-mamoudzou-zee-zonsondergang   mayotte-mamoudzou-strand-zee-rotsen   mayotte-mamoudzou-koraal-vissen-zee

Beste tijd voor een cruise naar Mamoudzou

De beste tijd om naar Mamoudzou, Mayotte, tegaan is van maart t/m december.

Algemene informatie over Mamoudzou

Valuta
De valuta in Mamoudzou is de Euro.

Haveninformatie
Er is een veerdienst voor toeristen tussen Grande-Terre en Petite Terre (havens Mamoudzou en Pamandzi). Mayotte wordt bediend door de luchthaven Dzaoudzi Pamandzi (internationale vluchten) in Pamandzi.

mayotte-mamoudzou-haven-map.png   mayotte-mamoudzou-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Vissers maken nog gebruik van de traditionele galawas, wendbare kanos, gesneden uit een enkele boomstam. Het is zeer interessant om te zien hoe dit wordt gedaan.

De Islam is niet heel streng op de Comoren, maar vrouwen worden geadviseerd schouders en knieën te bedekken als ze de straat op gaan. Bij het betreden van een moskee, bij voorkeur in gezelschap van een Comorees, is het gebruikelijk de schoenen uit te doen.

Vraag toestemming als u mensen wilt fotograferen en maak geen foto’s van vliegvelden, militaire gebouwen of het presidentieel paleis.

Typische Comorese artikelen zijn sieraden van goud, zilver en parelmoer, stoffen, geborduurde koffia (hoedjes), slippers, houtsnijwerk, manden en potten. De verkoop, aanschaf en uitvoer van schildpadschilden of producten waarin dit is verwerkt, is strafbaar.

Voor duikers zijn de Mayotte en de Comoren een waar paradijs. Zowel beginners (er is een duikschool) als gevorderden kunnen er terecht. Nachtduiken en wrakduiken behoren ook tot de mogelijkheden. De duikcentra organiseren ook vistochten, waarbij op grote vissoorten, zoals tonijn en barracuda, gevist wordt.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan