Menu

Port Elizabeth

Port Elizabeth, kortweg PE genoemd, is een stad in Zuid Afrika in de Oost-Kaap provincie. Het ligt aan de zuidkust bij de Algoabaai, op de scheiding van de Indische en Atlantische Oceaan. PE heeft de bijnaam ‘the windy city’ (Afrikaans ‘die winderige stad). Het is een bekende badplaats waar vele families komen.

In de buurt is er het Tstsikamma Nationaal Park en het Addo Elephant Nationaal Park. Het werd gesticht in 1820 door Rufane Donkin en er kwamen 4000 Britten wonen. Hij noemde de stad later naar zijn vrouw Elizabeth (niet de koningin). Tijdens de Tweede Boerenoorlog werd de stad een concentratiekamp voor Afrikaanssprekende boeren en is nog altijd te bezichtigen. Het heeft een lokaal vliegveld voor binnenlandse vluchten, maar men is bezig met een internationaal vliegveld. Er wonen ongeveer 1 miljoen mensen.

Bezienswaardigheden in Port Elizabeth

  • Algoa Bay. Een prachtige baai met 40 km mooie stranden, warm zeewater, rustige golfstroom en een koel briesje. Er is hier de ‘Boardwalk’ met vele winkels, restaurants.
  • Wandeling, door het centrum. De stad heeft een aantal historische gebouwen, musea, gedenktekens en standbeelden. Vooral de Victoriaanse gebouwen zijn prachtig en een wandeling door het centrum van de stad is zeker de moeite waard.
  • Bayworld. Eén van de beste en grootste museumcomplexen van Zuid-Afrika.
  • Nelson Mandela Metropolitan Art Museum. Dit museum, eerder bekent als King George IV Art Gallery, werd veranderd van naam uit respect voor de beroemde leider van het ANC. Het museum bestaat uit 2 mooie gebouwen met kunst van hedendaagse Zuidafrikaanse artiesten, evenals Britse en Oriëntaalse kunst.
  • Addo Elephant park. Hier kunt u meer dan 450 Afrikaanse olifanten spotten, maar er leven ook neushoorns, leeuwen en hyena’s.

Zuid-Afrika-Port-Elizabeth-olifant-natuur   Zuid-Afrika-Port-Elizabeth-zee-gebouwen.jpg   Zuid-Afrika-Port-Elizabeth-dolfijnen-zee.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Port Elizabeth

De beste reistijd voor Port Elizabeth in Zuid-Afrika is van januari t/m juni en augustus t/m december, waarin u een aangename temperatuur heeft en er amper neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur in Port Elizabeth is 25°C in januari en de laagste is 19°C in juli. De watertemperatuur ligt tussen 20°C en 24°C.

Algemene informatie over Port Elizabeth

Valuta
De valuta in Port Elizabeth is de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).

Haveninformatie
De schepen meren aan in Port Elizabeth. Het heuvelachtige stadscentrum is te bereiken via een korte taxirit. Lopen naar de stad wordt niet aanbevolen. U kunt de taxi nemen om van A naar B te komen.

Zuid-Afrika-Port-Elizabeth-cruise-haven-map   Zuid-Afrika-Port-Elizabeth-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Port Elizabeth. Overdag kunt u veilig de stad verkennen, in de avond kunt u het stadscentrum beter vermijden. De zuidelijke stranden kunnen dan als optie dienen, aangezien het daar wel een veilig gebied is in de avond. Als u een township wilt bezoeken dan raden wij u aan om met erkende gidsen een tour te maken.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan