Menu

Mindelo

Mindelo, de hoofdstad van het eiland São Vicente in Kaapverdië, het ligt aan de Baia do Porto Grande, een onderzeese vulkaankrater met een diameter van ongeveer 4 km in het noorwesten van het eiland. Doordat Mindelo een belangrijke tussenstop was voor de internationale zeevaart tussen Zuid-Amerika, Afrika en Europa ontmoeten schepen van diverse nationaliteiten elkaar in de haven. Door deze mix van culturen is Mindelo de culturele hoofdstad van Kaapverdië geworden. Mindelo is tevens bekend om zijn kleurrijke carnaval.

Bezienswaardigheden

  • Universidade Lusófona, hier wordt rechten, bestuurskunde, informatica en civiele techniek onderwezen.
  • Palacio do Governador, heeft een mooie koloniale architectuur
  • Paco do Concelho, gemeentehuis
  • Centro Nacional de Artesanato, expositie van Kaapverdiaans handwerken, schilderingen, keramieken, batik en houtwerken
  • Liceu Ludjero Lima met mooie coloniale architectuur

Kaapverdië-mindelo-straat-schildering-kind       Kaapverdië-mindelo-zeester-strand       Kaapverdië-mindelo-uitzicht-strand-stad

Beste tijd
Je zou het hele jaar als beste reistijd voor Kaapverdië kunnen beschouwen. De piekmaanden zijn echter juni tot en met september i.v.m. de internationale vakanties en december en januari.

Valuta
De valuta in Kaapverdië is de Escudo (CVE).

Haveninformatie
De diepwaterhaven van Mindelo, Porto Grande, is verbonden met Mindelo Bay, een vulkanische krater en wordt gebruikt voor cruiseschepen. Het is op loopafstand van de stad (15 min).

Kaapverdië-mindelo-cruise-haven-map       Kaapverdië-mindelo-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Mindelo. Ga naar Sao Pedro en snorkel tussen de schilpadden. Ga naar het strand en men spreekt u van zelf aan. Het project zorgt ervoor dat in plaats van de inkomsten komen uit het doden en verkopen van de dieren nu komt uit het snorkelen tussen de dieren. Voor ongeveer €10,- euro per kind en €14,- per volwassene kunt u het mooiste dier van de zee zien. (Prijzen 2020)Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan