Menu

Rabaul

De stad Rabaul, met z’n prachtige baai, ligt in het meest welvarende deel van Papua Nieuw-Guinea. De baai wordt omringd door grote en aantal kleinere vulkanen. Het geheel is zo mooi, dat Rabaul aanspraak maakt op de titel “mooiste stad van de Pacific”. Rabaul heeft interessante bezienswaardigheden. Het beklimmen van de vulkanen, bekijken van de vele overblijfselen uit de tweede wereldoorlog en snorkelen of duiken bij de mooiste koraalriffen van Papua Nieuw-Guinea. De markt van Rabaul is de beste en meest kleurrijke van Papua Nieuw-Guinea. Het “War Museum” laat zien hoe de Japanners de stad ombouwde tot een onneembare vesting. Zo zijn er, door de Japanners gegraven, tunnels met een totale lengte van 500 km. In het centrum van Rabaul staat een groot Japans oorlogsmonument.

Bezienswaardigheden in Rabaul

  • Duiken en snorkelen op prachtige koraalriffen
  • De kleurrijke markt van Rabaul
  • Het Oorlogmuseum met diepe tunnels
  • Natuurtour naar de prachtige vulkanen

Papua-nieuw-guinea-rabaul-stad-uitzicht   Papua-nieuw-guinea-rabaul-waterval-natuur  Papua-nieuw-guinea-rabaul-zee-koraal

Beste tijd voor een cruise naar Rabaul

Het weer is het hele jaar door lekker in Rabaul. Alleen zijn de meest regenachtige maanden van januari tot en met maart.

Algemene informatie over Rabaul

Valuta
De valuta in Rabaul is de Papoea-Nieuw-Guinese kina.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het PNG-dok (anker) van New Britain Island in Rabaul – havenstad aan de noordkust. Schepen kunnen aanmeren maar in sommige gevallen is het dok al bezet waardoor er ook tenderboten ingezet kunnen worden om de passagiers aan de kade te krijgen.

Papua-nieuw-guinea-rabaul-cruise-haven-map   Papua-nieuw-guinea-rabaul-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Rabaul. Het geven van een fooi is ongebruikelijk in Papua Nieuw-Guinea. Service en belasting zijn over het algemeen inbegrepen bij de prijs.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan