Menu

Luganville

Luganville is de op twee na grootste stad van de republiek Vanuatu, dat bestaat uit enkele eilanden en is gelegen in Oceanië. Luganville ligt op het eiland Espiritu Santo. Het plaatsje telt enkele tienduizenden inwoners. De meeste eilanden van de republiek zijn bergachtig en van vulkanische oorsprong. De hoofdstraat van de stad herbergt de meeste commerciële bedrijven, winkels, toeristenboetieks, alles-in-één winkels (supermarkten), gemeentelijk gebouw, markt. De straat is ongewoon breed omdat een Amerikaanse basiscommandant erop stond dat deze zo breed was dat 4 legertanks naast elkaar over de weg konden rijden. Kleinere wegen en zijstraten bedienen de woongebieden.

Bezienswaardigheden in Luganville

  • Indrukwekkende fauna, met onder andere wilde zwijnen en vele soorten vleermuizen
  • Duiken
  • Lysepsep Culture Park
  • Million dollar point
  • Rotary park
  • Unity parl

   

Beste tijd voor een cruise naar Luganville

De beste reistijd voor Luganville in Vanuatu is van april t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Luganville is 29°C in januari en de laagste is 26°C in juli. De watertemperatuur ligt tussen 28°C en 31°C.

Algemene informatie over Luganville

Valuta
De valuta in Luganville, Vanuatu is de Vanuatuaanse vatu.

Haveninformatie
De haven is één van de drukste van Vanuatu. De haven is erg belangrijk voor de export van onder andere kokosnoten en cacao. Cruiseschepen naar het eiland Espiritu Santo meren aan in Luganville of gaan voor anker in Champagne Bay (in de buurt van Hog ​​Harbour, de noordoostkust van het eiland).

 

Tip van Captain Cruise
Een unieke attractie voor duikers is het wrak van het Amerikaanse luxe cruiseschip President Coolidge (omgebouwde troepentransportschip) op het eiland Espiritu Santo. Gezonken tijdens WW2 (1939-1945), is het schip een van ‘s werelds grootste scheepswrakken die toegankelijk zijn voor recreatief duiken.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan