Menu

Fukuoka

Fukuoka ligt in Japan op het meest zuidelijke eilandje Kyushu. De stad heeft zo’n 1,6 miljoen inwoners (2020). Het is een erg moderne stad met veel luxe.

Bezienswaardigheden in Fukuoka

  • Fukuoka kasteel. Hier vindt u de ruïnes.
  • Fukuokaken Gokoku tempel
  • Tochoji tempel. Dit is een van de oudste tempels van Japan.
  • Fukuoka tower. Een aanrader om in het donker te bezoeken.
  • ACROS. Dit os een cultureel project, waarbij het hele gebouw bedekt is met groen.

japan-Fukuoka-prafektur-stad-gebouwen   japan-Fukuoka-dazaifu-schrijn-tempel-gebouw   japan-Fukuoka-kytakyushyu-boom-paars-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Fukuoka

De beste reistijd voor Fukuoka, Japan, is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Fukuoka

Valuta
De valuta in Fukuoka is de Japanse yen.

Haveninformatie 
De cruiseschipterminal van Fukuoka (officieel “Hakata Port International Terminal”) bevindt zich op Bayside Place en dicht bij de stad. Hier meren alle cruiseschepen aan, evenals de regelmatig geplande veerboten (die tussen Fukuoka en Tsushima Island varen) en alle rondvaartboten in de haven. In het terminalgebouw bevinden zich restaurants, boetieks en ook een enorm aquarium met meer dan 1200 vissen.

japan-Fukuoka-haven-map.png   japan-Fukuoka-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de echte winkelliefhebbers bevindt een van de grootste winkelcentra ter wereld zich in Fukuoka. Het winkelcentrum heet Canal City.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan