Menu

Alicante

Alicante
Alicante ligt aan de Costa Blanca. Het kustgedeelte van de provincie Alicante bestaat uit twee duidelijk verschillende landschapssectoren: in het noorden, parallel met de zee, een op sommige punten steil aflopende bergketen; in het zuiden, zandvlaktes, zoutpannen en palmbomen, die de stranden omzomen. In ieder geval toont de omgeving het landschap dat men karakteristiek noemt voor de Middellandse Zeekust: valleien, die met hun terrasvormige bouwgronden de herinnering levend houden aan het Moorse verleden.

Bezienswaardigheden
– Castillo de Santa Bárbara
– Kerk van Santa Maria
– Stadhuis
– Kathedraal van San Nicolás
– Provinciaal Archeologisch Museum
– Museum van Hogueras

Spanje-Alicante-Cruise-Haven-stad-straat       Spanje-Alicante-cruise-haven-Guadalest-dorp       Spanje-Alicante-cruise-haven-Castillo-santa-barbara

Beste tijd
De meeste Westelijke Middellandse Zee cruises vertrekken tussen april en oktober. Sommige rederijen varen hier het jaar rond.

Valuta
De valuta in Spanje is de Euro.

Haveninformatie
Een taxi van de luchthaven naar Alicante Centrum is +/- €20,-. Een rit van het vliegveld naar de haven kost ongeveer €22,- (Prijs 2020)

Spanje-Alicante-Cruise-Haven-Map       Spanje-Alicante-Cruise-Haven

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Alicante. Aan de rand van Alicante ligt de Monte Benacantil, een imposante heuvel waarop Castillo de Santa Bárbara gebouwd is. Een bezoek aan dit kasteel mag tijdens je stedentrip in Alicante zeker niet ontbreken. Alleen al voor het grandioze uitzicht op de stad, de haven en de zee. Je kunt het kasteel bereiken met de auto, de toeristenbus, te voet of via de lift aan Avenida Jovellanos.

Daarnaast is de boulevard the place to be als u op zoek bent naar verkoeling en terrasjes.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan