Menu

Maputo

Maputo is sinds 1898 de hoofdstad van Mozambique en tevens de grootste stad van Mozambique met lands’ meest belangrijke  haven. Maputo is gelegen aan de monding van de Santo Rivier in het uiterste zuiden, 90 km van Zuid-Afrika. Maputo kenmerkt zich door zijn brede lanen en oude bomen. Mensen leven bij wijze van spreken op straat, wandelend langs de vele kraampjes.

Bezienswaardigheden in Maputo

  • Fort Nossa Senhora da Conceiao (Our Lady of Conception)
  • Centraal Station. Een enorm gebouw wat meer weg heeft van een paleis. Er zijn restaurantjes waar je heerlijk kunt lunchen onder het genot van een drankje.
  • Museum van de revolutie. Het gaat over de strijd naar onafhankelijkheid tegen het Portugese kolonialisme.

Mozambique-maputo-strand-zee-stad   Mozambique-maputo-mensen-boulevard   Mozambique-maputo-kinderen-zand

Beste tijd voor een cruise naar Maputo

De beste tijd om naar Maputo, Mozambique, te gaan is van juni t/ september.

Algemene informatie over Maputo

Valuta
De valuta in Maputo is de Mozambikaanse metical.

Haveninformatie
In 1971 kende Port Maputo een recordjaar met in totaal 17 miljoen ton vracht. De zeehaven is een van de drie belangrijkste vrachthavens van Mozambique op de route Nacala-Beira-Maputo. De haven wordt beheerd door Maputo Port Development Company (MPDC) – joint venture van DP World (in Dubai gevestigde onderneming) en Grindrod Ltd (Zuid-Afrika).

mozambique-maputo-haven-map.png  Mozambique-maputo-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Om te winkelen is er een grote shoppingmall aanwezig in de stad. Het lijk niet Westers, maar u kunt er echt van alles kopen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan