Menu

Malé

De stad Malé ligt op het gelijknamige eiland en behoort tot het koraaleilandenrijk Malediven. Het eiland is slechts 1 bij 1,7 kilometer groot en is helemaal bebouwd.

Malé is de enige stad van het eilandenrijk en is een moderne stad met alle faciliteiten en historische bezienswaardigheden. Opvallend zijn de gekleurde wolkenkrabbers die hoog boven de stad uitsteken en die u vanaf uw cruise schip zeker niet zult missen. Dit stukje paradijs op aarde werd door Marco Polo ooit omschreven als de ‘Bloem van India’ en terecht. Oogverblindende witte stranden, een oneindig blauwe lucht, palmbomen, azuurblauw glashelder water met zeetuinen vol kleurrijke vissen, schelpen en ander leven. Het eiland is omgeven door een rif dat het beschermt tegen de open oceaan en vormt daardoor een schitterende plek voor duikers.

Kortom, een cruise naar Malé is als een paradijs op aarde. 

Bezienswaardigheden Malé

  • De vrijdagmoskee – Hukuru Misikiy. Ernaast is een kerkhof met grafstenen van leden van de sultansfamilie.
  • Presidentiele paleis Mulee Aage
  • Meddu Ziyars. Het belangrijkste heiligengraf
  • De Bazaar. Een kleurrijke markt met lokale producten

malediven-malé-starnd-zee-palmbomen   malediven-malé-markt-groente-fruit   malediven-malé-zee-hut

Beste tijd voor een cruise naar Malé

De beste reistijd voor de Malediven is van december t/m februari.

Algemene informatie over Malé

Valuta
De valuta in de Malediven is de Rufiyaa.

Haveninformatie
Aangezien schepen in deze haven zijn afgemeerd of voor anker gaan, wordt u aan wal gebracht door tenders. De tender zet u af in het centrum van de stad.

male-maldives-map   malediven-malé-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Malé. Hoewel er taxi’s op het eilanden rijden, is het zeker de moeite waard om de stad te voet te ontdekken. In 20 minuten loopt u van de ene naar de andere kant van het eiland. Tegen de avond komen de schepen de haven binnen met hun verse waar, en dan is de vismarkt, direct aan de haven, een leuk plekje waar u kunt kennismaken met tal van tropische vissoorten.

Op de markt en in winkels worden ook voorwerpen van zeeschildpadden gemaakt en verkocht, het is echter streng verboden deze in Europa in te voeren. Hier staan zware boetes op.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan