Menu

Labadee

Labadee is een luxueus strandresort op het eiland Haïti. Dit contrastrijke land ligt in het hart van het Caribisch gebied. Haïti is de op twee na grootste staat in het Caribisch gebied en is een juweeltje dat door veel toeristen nog niet is ontdekt. Bijna alle 7,5 miljoen Haitianen stammen af van Afrikanen en dat is duidelijk te zien aan hun kunst, hun passie voor muziek en hun optimisme. Haïti deelt het eiland Hispaniola met de Dominicaanse Republiek. Het westelijke deel van het eiland bestaat uit Haïti, dat liefhebbers van Caribische stranden, avontuur en geschiedenis veel te bieden heeft. Haïti heeft veel mooie stranden, zowel witte zandstranden als vulkanische variëteiten, met hotels, cafés en watersportfaciliteiten. Bij Labadee op het rustige Pointe Ste-Honore ligt een prachtig, 80 hectare groot, natuurgebied met glooiende heuvels voor wandelaars en perfecte stranden voor zonaanbidders, zwemmers en snorkellaars. Labadee wordt exclusief bezocht door Royal Caribbean en Celebrity schepen.

Bezienswaardigheden in Labadee

  • Winkeltjes met traditionele handemaakte souvenirs
  • Dragon’s Breath Zipline uitzicht
  • Cadras Beach
  • Artisan Markt
  • Nellie’s Beach
  • Columbus Cove

Haïti-labadee-strand-zee-blauw-water-natuur   Haïti-labadee-waterval-water-jungle-bos   Haïti-labadee-cruise-schip-zee-zonsondergang

Beste tijd voor een cruise naar Labadee

De beste maanden om naar Haïti te reizen zijn november t/m begin maart. Dit is het droge seizoen op Haïti.

Algemene informatie over Labadee

Valuta
De valuta in Haïti is de Haïtiaanse gourde (HTG) en Cruisepass.

Haveninformatie
Labadee is het populairst vanwege zijn stranden en actief plezier. De locatie is vernoemd naar Marquis de La Badie, een Fransman die in de 17e eeuw hier vestigde. Later is de naam veranderd naar Labadee voor de Engelse sprekers.

De cruiseschepen die Labadee bezoeken, meren aan bij de pier van het meest noordelijke deel van het eiland. Hoewel het gebied vaak een privé-eiland wordt genoemd, is de juiste term een schiereiland.

Labadee is een privéterrein dat alleen bestemd is voor cruiseschepen en kruisers mogen de veilige grenzen van het omheinde gebied niet verlaten. De haven biedt een breed aanbod aan attracties en excursies en de meeste bevinden zich op korte loopafstand van de pier.

Haïti-labadee-cruise-haven-map   Haïti-labadee-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Labadee. De belangrijkste attractie in Labadee is de Dragon’s Breath Flight Line. Vanaf het startpunt op de berg glijden gasten met snelheden van 65 tot 80 km per uur over de kabelbaan over de oceaan. Het is niet alleen een leuke sensatie, maar biedt ook het beste zicht op Labadee.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan